Uničevali javno lastnino, zdaj so jih policisti ujeli (FOTO)

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe doma z velenjskega območja, osumljene storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, po 220 členu Kazenskega zakonika, ki so v Velenju namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Osumljeni med seboj niso povezani.

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke video nadzornega sistema na katerih je skupina mlajših moških, v jutranjem času 1. januarja 2020, uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako, pri promenadi v Velenju. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

Za istovrstno kaznivo dejanje so ovadili moškega, ki je konec leta 2019 poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in moškega, ki je 9. aprila letos, v večernem času, poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

Osumljeni so z dejanji Mestni občini Velenje povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode. Grozi jim denarna kazen oziroma kazen zapora do dveh let.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja