srečanje

Na Ravnah se bodo spomnili dveh desetletij srečevanj pri Prežihovi bajti

Na današnjo obletnico rojstva koroškega pisatelja in politika Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca bo pri spominskem muzeju, Prežihovi bajti nad Kotljami, drevi potekalo tradicionalno srečanje. Tokratno je 20., zato se bodo v programu z besedo in glasbo “sprehodili skozi 20 let kulturnega ustvarjanja in druženja pri Prežihovi bajti”.

Preberi »

Na 66. Koroškem turističnem tednu v Črni pričakujejo več tisoč obiskovalcev

Z uspešno izvedbo tekaške prireditve K24 Ultra trail minuli konec tedna se je v Črni na Koroškem začel 66. Koroški turistični teden. Ta bo vse do 21. avgusta ponudil vrsto prireditev, na katerih organizatorji pričakujejo več tisoč obiskovalcev, največ na sejemski dan 15. avgusta. Del dogajanja bo odprtje nove ferate in 40. maraton kralja Matjaža.

Preberi »

Danes bo potekalo 31. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo

Na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem bo danes potekalo 31. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo. Prihod na srečanje pod mogočno lipo je napovedalo več politikov, predstavnikov lokalnih skupnosti, gospodarstvenikov in drugih, nekateri od njih bodo sodelovali tudi na razmisleku pod lipo, kjer bodo govorili o moči voditeljev.

Preberi »

V Črni bodo zgradili še eno ferato. Na srečanju pod Najevsko lipo letos razmislek o moči voditeljev

Občina Črna na Koroškem se pripravlja na 31. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo, ki bo v soboto, 2. julija. Začeli ga bodo z uvodnim razmislekom pod lipo na temo Moč voditeljev. Temo so v Črni izbrali v luči vojne v Ukrajini in tudi letošnjih treh volitev v Sloveniji. V občini je že zaznati poletni turistični utrip, obeta se nova ferata.

Preberi »

Mestno občino Slovenj Gradec obiskali najmlajši občani, ki so se preizkusili tudi v vlogi mestnih svetnikov

Mestno občino Slovenj Gradec so obiskali najmlajši občani. Z obiskom in zanimivimi vprašanji so popestrili delovni dan župana Tilna Kluglerja in podžupanje Martine Šisernik. Navdušenost nad srečanjem so izrazili tudi otroci, ki so podžupanjo povabili še na vrtčevsko igrišče, kjer je potekala Specialna olimpijada. Najbolj jih je razveselilo, ko so lahko porisali mavec na njeni roki.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.