Search
Close this search box.

Brezplačni prevozi za starejše zaživeli tudi na Prevaljah

Občinam, ki starejšim in pomoči potrebnim občanom omogočajo brezplačne prevoze, se je pridružila tudi Občina Prevalje.

Občina Prevalje v sodelovanju z združenjem šoferjev in avtomehanikov od 1. 9. 2020 omogoča brezplačni prevoz starejšim, pomoči potrebnim občankam in občanom Občine Prevalje, do zdravstvenih ustanov na območju Koroške, so sporočili iz občine.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, so “Prostovoljni prevozi Prevalje” namenjeni starejšim osebam, vsem, ki so dopolnili 65 let ali več let in imajo stalno ali začasno prebivališče v občini Prevalje ter so potrebni pomoči, ker si sami ali s pomočjo svojcev in drugih bližnjih oseb (prijateljev, sosedov …) ne morejo zagotoviti prevoza za potrebe opravljanja zdravstvenih storitev.

S pomočjo prostovoljnih šoferjev bo starejšim občankam in občanom omogočen prevoz do zdravstvenih ustanov, kjer bodo lahko opravili pregled, na katerega so bili naročeni, so še pojasnili na občini, kjer dodajajo, da je potrebna predhodna rezervacija.

V kolikor potrebujete prevoz in ste do njega upravičeni, pokličite na dežurno telefonsko številko 070 299 062.

Za klice so vam na razpolago od ponedeljka do petka, med 8.00 in 10.00. Na občini še opozarjajo, da je potrebno prevoz naročiti vsaj 2 delovna dneva pred želeno storitvijo.

Dogodki

Občinam, ki starejšim in pomoči potrebnim občanom omogočajo brezplačne prevoze, se je pridružila tudi Občina Prevalje.