Search
Close this search box.

SB Slovenj Gradec bogatejša za dve 24 – urni enoti za merjenje krvnega tlaka pri sladkornih bolnikih

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se lahko pohvalijo z dvema novima enotama za 24 – urno spremljanje krvnega tlaka pacientov s sladkorno boleznijo. Za to je poskrbel Lions klub Slovenj Gradec, ki je bolnišnici podaril donacijo v vrednosti 3.600 evrov.

Ena izmed enot bo stacionarna, nameščena v Ambulanti za diabetologijo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, druga enota pa bo mobilna in bo z njo mogoče pokrivanje enot na drugih lokacijah na Koroškem.

Denarna sredstva so zbrali na dobrodelnem plesu Lions kluba Slovenj Gradec.

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre, dr. med., se je v imenu zaposlenih zahvalil vsem članom Lions kluba Slovenj Gradec, ki so s svojim dobrodelnim prispevkom omogočili nakup dveh enot za spremljanje krvnega tlaka pacientov s sladkorno boleznijo. Pri teh pacientih je zelo pomembno spremljanje krvnega tlaka. Dodal je še, da so prepričani, da bo na ta način olajšana marsikatera negotovost pri pacientih, njhova zdravstvena obravnava pa bo strokovna in kakovostna.

Simbolični ček je direktorju Janezu Lavretu, dr. med. in zdravnici Metki Epšek Lenart, dr. med., predal predsednik Lions kluba Slovenj Gradec, asist. Boris Pospihalj, dr. med.

VIR: SB Slovenj Gradec

Dogodki