Search
Close this search box.

Nace Herkovič deveti na mladinskem evropskem pokalu v Pragi

Ta vikend so se v Pragi po več kot enem letu premora koroški borci pomerili na močnih evropskih mladinskih in kadetskih pokalih.

V Pragi je nastopilo 383 mladincev in mladink, v Bukarešti pa kar 402 kadetov in kadetinj. V Pragi, kjer so nastopili mladinci in mladinke, se je najbolje izkazal Nace Herkovič v najštevilčnejši kategoriji do 73 kg, kjer se je med sabo pomerilo kar 52 tekmovalcev. Nace je prvem krogu premagal Francoza, nato pa izgubil proti Ukrajincu. V repasažu se je zopet izkazal z zmagama nad predstavnikoma Hrvaške in Kazahstana, nato pa izgubil še s Fincem. Nace je tako po petih težkih borbah tekmovanje zaključil na 9. mestu!

Včeraj sta na blazine stopila še Nace Pečnik, ki je v prvem krogu premagal predstavnika iz Češke, tekmovanje pa je zaključil v drugem krogu po porazu proti predstavniku Ukrajine in Tina Kovač, ki pa je tekmovanje zaključila v prvem krogu.

V Bukarešti so se pomerili kadeti, prvi dan sta nastopila Jevgenija Gajić in Miha Kamenik. Miha, ki je prvič nastopil na evropskem pokalu, je v prvem krogu premagal Moldavca, v drugem pa je moral premoč priznati predstavniku Rusije. Jevgenija je tokrat tekmovanje končala že v prvem krogu tekmovanja.

Včeraj sta na blazine stopila še Neža Pečoler in Vid Kavnik, ki pa sta svoje tekmovanje prav tako zaključila po prvi izgubljeni borbi.

Ta vikend so se v Pragi po več kot enem letu premora koroški borci pomerili na močnih evropskih mladinskih in kadetskih pokalih.