Policijsko poročilo, 19. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 287 klicev občanov. 79 klicev je bilo interventnih. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Včeraj ob 15.30 uri so v Celju na Čopovi ulici obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila huje telesno poškodovana 79. letna kolesarka. Prometno nesrečo je povzročil 18 letni voznik mopeda, ki je na kolesarki stezi zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kolesarko, katera je padla po tleh in si poškodovala ramo. Zoper voznika mopeda bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče zaradi malomarnosti.

Včeraj ob 16. uri so obravnavali prometno nesrečo na avtocesti v Gotovljah smer proti Mariboru. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Šempetra proti Arja vasi. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil pred seboj vozečo voznico osebnega vozila, katere vozilo je odbilo v betonsko varovalno ograjo in se po trčenju prevrnilo na streho. V prometni nesreči so bili trije udeleženci lažje telesno poškodovani. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila AC nekaj časa zaprta. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek.

V Celju so obravnavali tatvino artiklov v trgovskem centru pri kateri je bila zalotena 27 letna ženska.

Na območju Blatnega vrha, občina Laško je neznani storilec iz vrtne lope odtujil odtočne cevi.

Na območju Tolstega vrha – Ravne na Koroškem, si je občan pri košnji trave s samohodno kosilnico poškodoval nogo in bil lažje telesno poškodovan.

V Šmatevžu, občina Braslovče si je delavec pri sestopu iz tovornega vozila huje telesno poškodoval. Padel je iz višine okoli enega metra in si poškodoval rebra. S kraja je bil odpeljan v SB Celje.

Na območju Velenja so nekaj po 11. uri izsledili državljana Afganistana, ki je ilegalno vstopili v Slovenijo. Ilegalni migrant je v Slovenijo prišel skriti med tovorom v tovornem vozilu, katerega je iz Hrvaške v Slovenijo pripeljal državljan Srbije, ki je pripeljal tovorno vozilo v Velenje. Tujec je zaprosil za azil in bili nastanjen v azilni dom v Ljubljani.

Vir: PU Celje

Dogodki