Search
Close this search box.

V Galeriji Ravne se bo z razstavo slik predstavila Tjaša Rener

V Galeriji Ravne ta teden odpirajo novo razstavo. Predstavila se bo domača umetnica Tjaša Rener, ki živi in ustvarja med Slovenijo in Gano.

V Galeriji Ravne v četrtek, 10. junija 2021, ob 17. uri odpirajo novo razstavo. Umetnica Tjaša Rener se bo prvič po letu 2013 s pregledno razstavo slik “Čudovito” predstavila domači javnosti. V Galeriji Ravne bodo razstavljeni njeni portreti temnopoltih prebivalcev Akre, prijateljev in naključnih mimoidočih, ki jih slika v njihovem naravnem okolju ter pri vsakdanjih opravilih in tako beleži utrip mesta in ganske sedanjosti. Na razstavi “Čudovito” bo z 10 slikami osvetlila sodobni obskurantizem z novim upanjem.

FOTO: Arhiv KGLU

Razstavo si lahko ogledate med 17. in 19. uro, takrat se boste lahko z umetnico tudi po družili. Število obiskovalcev v razstavnem prostoru je omejeno, zato bodo v primeru večjega obiska ogled omogočali v intervalih.

Tjaša Rener se vrsto let ukvarja z vprašanjem pripadnosti. “Skozi lastno izkušnjo raziskuje, kaj pomeni biti priseljen v novi državi in novi kulturi, razloge migracije in spopadanje z lastnimi emocijami, ki jih prinašata novo okolje in kultura,” so zapisali v KGLU in dodali, da Tjaša Rener vsa leta redno sodeluje tudi njihovo galerijo, za katero je med drugim ustvarila likovno podobo vrančka Kokija, maskote pedagoških programov galerije.

Tjaša Rener (1986) je leta 2013 diplomirala na ALUO v Ljubljani (prof. Bojan Gorenc). Svoje znanje je izpopolnjevala na oddelku za grafiko na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Vsa leta študija je prejemala Zoisovo štipendijo, leta 2012 pa je dobila nagrado Univerze v Ljubljani za posebne umetniške dosežke. Je slikarka in grafičarka. Leta 2013 je ustvarila umetniško knjigo Zgodba iz Afrike (A Story From Africa). V umetniškem in galerijskem delu povezuje novo afriško stvarnost z evropsko. Od leta 2013 živi in ustvarja med Slovenijo in Gano.

Razstava, katere kustost je Jernej Kožar bo v Galeriji Ravne na ogled do 13. avgusta 2021.

VIR: KGLU

Dogodki

V Galeriji Ravne ta teden odpirajo novo razstavo. Predstavila se bo domača umetnica Tjaša Rener, ki živi in ustvarja med Slovenijo in Gano.