galerija ravne

Odprtje razstave Viktorja Popovića Brez naslova na Ravnah na Koroškem

Fotografije iz arhiva Koroškega pokrajinskega muzeja, ki skozi zgodovino dokumentirajo ljudi in delovne procese v nekdanji Železarni Ravne, je Viktor Popović uporabil kot predloge za izdelavo grafičnih odtisov. Razstavo v ravenski galeriji so pripravili v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem in SIJ Metalom Ravne. Kustos razstave je Jernej Kožar.

Preberi »

Kaj obeta leto 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti

V Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec bo do sredine marca 2023 na ogled razstava Zbirke za solidarno prihodnost, ki so jo lani na dan človekovih pravic odprli kot rezultat sodelovanja s Centrom sodobnih umetnosti Črne gore – Laboratorijem zbirke umetnosti neuvrščenih držav iz Podgorice. Izbrana dela iz te zbirke so vzpostavili v dialog z deli, ki jih v zbirki Galerija za mir hrani KGLU. To so dela, ki so jih galeriji podarili umetniki, sodelujoči na mednarodnih razstavah pod okriljem ZN, z idejo, da se v Slovenj Gradcu vzpostavi galerijo, ki bo zastopala ideje miru, solidarnosti in mednarodnega sodelovanja.

Preberi »

Ne le forma viva na Javorniku, dela Tobiasa Putriha tudi v Galeriji Ravne

Kipar Tobias Putrih, ki je na Ravnah na Koroškem tako rekoč stalno prisoten s forma vivo iz jekla, ki jo je tam ustvaril na simpoziju leta 2014 in je umeščena v naselje Javornik, se tokrat v koroškem mestu predstavlja še z razstavo. Ta nosi naslov Industrija jekla in jo v Galeriji Ravne odpirajo danes ob 19. uri.

Preberi »