umetnost

V Slovenj Gradcu na ogled zasebna zbirka Uršič iz Maribora

Koroška galerija likovnih umetnikov v Slovenj Gradcu bo na današnjo Poletno muzejsko noč odprla razstavo del iz zasebne zbirke Uršič iz Maribora. Zbirko so pridobili lani s pomočjo ministrstva za kulturo in jo uvrstili v fond sodobnega slovenskega slikarstva. Obsega 41 del umetnic in umetnikov iz poznega modernizma oziroma postmodernizma.

Preberi »

Koroška galerija vabi na odprtje razstave Ive Šubic

Gre za prenos prve pregledne razstave knjižnih ilustracij, ki jo razširja še arhivski del s predstavitvijo Šubičevega vsestranskega doprinosa h kulturni sceni. Razstavo, ki je bila v Loškem muzeju Škofja Loka zasnovana leta 2022 ob 100. jubileju umetnikovega rojstva, bosta odprla župan Občine Škofja Loka Tine Radinja in župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Preberi »

Avstriji 10,6 milijona evrov za neupravičeno vrnjeno Klimtovo sliko

Avstrija je z dediči zbirateljice umetnin Nore Stiasny, ki je bila žrtev holokavsta, dosegla poravnano zaradi leta 2001 neupravičeno vrnjene slika Gustava Klimta z naslovom Jablana II. Dediči bodo Avstriji plačali 11,3 milijona ameriških dolarjev, kar je približno 10,6 milijona evrov, so nedavno sporočili z avstrijskega ministrstva za kulturo.

Preberi »

Na Ravnah bodo gostili med muzejsko razstavo Ženske zgodbe

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v soboto, 3. decembra 2022, ob 11. uri vabi v Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem na odprtje medinstitucionalne razstave Ženske zgodbe, mitske podobe in realnost skozi muzejske predmete

Preberi »

Dogodki