KGLU

V Bruslju v času predsedovanja Slovenije na ogled razstava po izboru kustosa Marka Košana iz KGLU. Priprave so zaznamovali zapleti, a minister je z rezultatom zadovoljen

Minister za kulturo Vasko Simoniti je danes v Evropskem parlamentu v Bruslju v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU odprl razstavo sodobne slovenske likovne umetnosti z naslovom Živimo v vznemirljivih časih. Priprave so zaznamovali zapleti, a minister je z rezultatom zadovoljen in je zelo vesel, da je razstava na ogled.

Preberi »

KGLU: “Razstavo bomo profesionalno izpeljali do konca zaradi odgovornosti do umetnikov in tiste javnosti, ki ji je v tej časih še mar za kulturo in umetnost”

Potem ko so pred enajstimi dnevi v Evropskem parlamentu potrdili odpoved razstave slovenskih umetniških del v Bruslju, ki bi bila na ogled v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, so včeraj z ministrstva za kulturo sporočili, da je razstava potrjena. Kot so zapisali, bo postavljena pod pogoji, kot jih je določil in zahteval minister Vasko Simoniti. Odzvali so se tudi v KGLU, ki so nezadovoljni nad dogajanjem in ravnanjem ministrstva za kulturo.

Preberi »

Direktorica KGLU: Ravnanje ministra se nam zdi ponižujoče tako do umetnikov kot tudi do našega profesionalnega dela

Minister za kulturo Vasko Simoniti je razstavo slovenskih umetniških del, ki jo bi v Evropskem parlamentu med slovenskim predsedovanjem Svetu EU pripravila KGLU, odpovedal. Za odpoved razstave so v galeriji izvedeli v ponedeljek iz medijev. Iz medijev so izvedeli tudi za razloge odpovedi, ki “neosnovano temeljijo na samovoljnih odločitvah ministra za kulturo dr. Vaska Simonitija.” V KGLU, po besedah njihove direktorice, ne vidijo več možnosti za konstruktivno sodelovanje pri razstavi.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.