Search
Close this search box.

V soboto na Kopah odpirajo vse naprave. Brezplačno testiranje zagotovljeno na smučišču

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko bodo od sobote naprej spet delovala smučišča, pogoj za smučanje bo negativen hitri test na okužbo z novim koronavirusom, ki pa ga lahko brezplačno opravite tudi na Kopah.

Kot so sporočili s smučišča Kope, v soboto, 23. januarja, odpirajo vse naprave, prav tako pa je za smučarje zagotovljeno brezplačno testiranje na samem smučišču.

V soboto, 23. 01. 2021, in v nedeljo, 24. 01. 2021, bodo na vstopni točki na smučišče (Center Kope) omogočili brezplačno testiranje na Covid-19. Testiranje bo potekalo med 7. in 11. uro. S seboj potrebujete osebno in zdravstveno izkaznico.

Na dnevno smuko se lahko odpravite od ponedeljka do nedelje, in sicer med 9. in 16. uro. Na nočna smuko pa od ponedeljka do sobote, med 18. in 20.30 uro.

Vsi ceniki smučarskih vozovnic so objavljeni na spletni strani http://www.kope.si, seveda pa tudi to leto lahko smučarji kupijo najugodnejšo smučarsko vozovnico z vključeno malico na http://www.1nadan.si.

Za več informacij obiščite njihovo Facebook stran, ki jo najdete TUKAJ. Več informacij: rezervacije@kope.si ali 02 88 39 850.

Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog je dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče.

Če upravljalec iz objektivnih razlogov ne more zagotoviti hitrega testiranja, uporabo žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoli le osebam z negativnim testom na covid-19. Ta mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Uporaba se dovoli tudi otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev.

Predložitev negativnega testa COVID-19 ne bo potrebna za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

NIJZ je pripravil priporočila, da je v manjših zaprtih žičniških napravah (krožne kabinske žičnice, do 6 potnikov) dovoljen prevoz enega potnika, izjema bodo osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih. Na nihalni žičnici in vzpenjači bo potrebna medosebna razdalja najmanj 1,5 m, prav tako bodo izjema osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih.

*V prvotni objavi smo imeli naveden nižje cene, ki so veljale le v času, ko na Kopah še niso obratovale vse naprave. Akcijske cene smučarskih vozovnic so namreč imeli v ponudbi, ko smučišče še ni obratovalo v celoti oz. niso bile odprte vse proge. Glede na to, da se z jutrišnjim dnem odpirajo vse proge so tudi cene smučarskih vozovnic redne.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Jean Bernard
Jean Bernard
3 let nazaj

Zdravo
Potrebujete denar iz osebnih ali poklicnih razlogov? Neposredno se obrnite na WhatsApp: +33 7 80 96 02 33 ali po e-pošti: naracamillejean@gmail.com in zelo hitro boste zadovoljni.

Dogodki

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko bodo od sobote naprej spet delovala smučišča, pogoj za smučanje bo negativen hitri test na okužbo z novim koronavirusom, ki pa ga lahko brezplačno opravite tudi na Kopah.