Search
Close this search box.

Z Nasmeškotki zbrali rekordnih 26.526 evrov za dijake v stiski

HOFER sredstva od prodaje namenja Dijaškemu skladu Botrstva za oskrbnine v dijaških domovih.

HOFERjevi kupci so letos znova dokazali, da jim je dobrodelnost blizu, saj so z nakupom dobrodelnih piškotov Nasmeškotkov že peto leto zapored pomagali polepšati življenja otrok pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Sredstva od prodaje Nasmeškotkov je HOFER namreč letos namenil dijakom iz socialno šibkejših družin.

Nasmeškotki so piškoti s čarobno močjo, da pričarajo nasmeh na obraz tistemu, ki jih podari, tistemu, ki jih prejme, ter mladostnikom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. V trgovinah HOFER so bilina voljo od sredine novembra po ceni 1 evro, sredstva od prodaje pa je HOFER letos namenil programu Botrstvo za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih.

HOFER je vpetih letih programu Botrstvo namenil že 88.000 evrov iz naslova Nasmeškotkov, skupni znesek sredstev, doniranih programu Botrstvo, pa znaša že več kot 780.000 evrov.

Dobrodelnost, ki omogoča neprekinjeno nadaljevanje šolanja

Kot pravi Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, se je pomoč pri plačilu oskrbnin v dijaških domovih za še posebej pomembno pokazala v zadnjih dveh letih: »Posledice dolgotrajnega šolanja na daljavo v preteklih dveh šolskih letih se pri dijakih zelo občutijo. Ne samo v Botrstvu, ampak tudi v sklopu Dijaškega sklada smo opazili, da se je povečalo število dijakov, ki šolanja ne nadaljujejo ali pa so padli letnik oziroma razred zaradi poslabšanja družinske situacije. Prav zato je pomoč Dijaškega sklada še posebej pomembna v teh časih in hvaležni smo za podporo vseh, ki so kupili Nasmeškotke.«

Razvoj talentov za lepšo prihodnost

Možnost bivanja v dijaških domovih je za mnoge dijake ključnega pomena, saj bi jim bivanje doma predstavljalo težave pri učenju zaradi neurejenih razmer ali dolgih voženj v oddaljene šole, prav tako pa jim v dijaških domovih zagotavljajo vso potrebno učno pomoč. Kritje tega osnovnega stroška pa dijakom in dijakinjam omogoča še, da lahko razvijajo svoje sposobnosti tudi z obiskovanjem zunajšolskih dejavnostih.

Dijakinja, ki je želela ostati neimenovana, je tako povedala: »Vaša pomoč mi je v letošnjem šolskem letu pomagala še bolj kot v prejšnjih letih, predvsem pri plačilu dijaškega doma, ki za mojo družino predstavlja velik zalogaj, saj dijaški dom ni ravno poceni. Še posebej je donacija v pomoč družinam, ki nimajo zadostnega prihodka za kritje še vseh stroškov zunaj dijaškega doma. Tisto, kar mi “ostane”, redno shranjujem za moje želje, kot je moj šport, ki pa ni zelo poceni, zato mi to pride pomoč še toliko bolj v poštev, da si lahko tudi jaz kupim to, kar si tako želim. Najlepša hvala, da mi vi pomagate!«

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete TUKAJ.

Dogodki

HOFER sredstva od prodaje namenja Dijaškemu skladu Botrstva za oskrbnine v dijaških domovih.