covid-19

V nekaterih ZD do 20.000 evrov visoke plače, tudi v ZD Ravne. Na ljubljanski ortopedski kliniki prihajalo do zlorab pri evidentiranju delovnega časa

Nadzor na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana je pokazal nepravilnosti pri registraciji delovnega časa. Več zdravnikov je bilo evidentiranih na vhodu, njihovega gibanja po hodnikih pa niso zaznali. Ob tem so prejemali visoke koronske dodatke, je poročala oddaja Tarča na TV Slovenija, ki se je dotaknila tudi plač zaposlenih v zdravstvenih domovih. V nekaterih zdravstvenih domovih so zabeležili namreč celo do 20.000 evrov visoke plače

Preberi »

V torek v Sloveniji potrdili 1233 novih okužb

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v torek v Sloveniji ob opravljenih 5.306 PCR-testih potrdili 1.233 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 23,2 odstotka opravljenih testov. V ponedeljek pa so ob opravljenih 4.588 PCR-testih potrdili 1.049 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 22,9 odstotka opravljenih testov.

Preberi »

Vlada danes znova o ukrepih za omejevanje epidemije covida-19

Vlada bo danes predvidoma razpravljala o ukrepih za omejitev širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali v prihodnjem tednu. Od ponedeljka so po 11 dneh strožjih omejitev v veljavi nekoliko manj strogi ukrepi, enotno določeni za vso državo. Pri opredelitvi ukrepov za prihodnji teden pa naj bi upoštevali epidemiološke razmere v posameznih regijah.

Preberi »

V petek v Sloveniji potrdili 1250 novih okužb

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v petek v Sloveniji ob opravljenih 4.730 PCR-testih potrdili 1.250 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 26,4 odstotka opravljenih testov, kar je več kot dan pred tem, ko je delež znašal 24,6 odstotka.

Preberi »

Po zaprtju države novi ukrepi, spremenjen vladni semafor. Vlada bo podaljšala tudi epidemijo

Slovenija je pri incidenci nad evropskim povprečjem, v zadnjih tednih se je celo malo dvignila, je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19, na kateri sta sodelovala tudi vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar in minister za zdravje Janez Poklukar, dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in dejal, da pričakujejo, da bo Slovenija v torek v rdeči fazi, nekatere regije pa celo v črni fazi.

Preberi »

V Sloveniji v četrtek potrdili 1279 novih okužb

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v četrtek v Sloveniji ob opravljenih 5.198 PCR-testih potrdili 1.279 okužb z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 24,6 odstotka opravljenih testov, kar je manj kot dan pred tem, ko je delež znašal 28,5 odstotka.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun