covid-19

NIJZ bo covid-19 odslej obravnaval kot ostale okužbe dihal

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo od danes dalje covid-19 obravnaval kot ostale okužbe dihal, s čimer bodo prenehali z dnevnim poročanjem o številu zasedenih postelj za okužene s koronavirusom. V veljavi pa ostajajo priporočila za obiskovalce domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov, so sporočili iz NIJZ.

Preberi »

Pred tremi leti razglašena pandemija covida-19

Svetovna zdravstvena organizacija je pred tremi leti razglasila pandemijo covida-19, ki je navkljub odpravam večine omejevalnih ukrepov še vedno ni konec. Od marca 2020 se je glede na podatke WHO z novim koronavirusom potrjeno okužilo približno 760 milijonov ljudi, umrlo jih je okrog 6,8 milijona.

Preberi »

Razmere na covidnih oddelkih stabilne, število okužb v porastu

V prejšnjem tednu je število potrjenih okužb z novim koronavirusom nekoliko naraslo. Skupaj so potrdili 6818 okužb, kar je 1436 več kot teden pred tem. Na navadnih oddelkih je bolnišnično zdravljenje zaradi covida-19 v povprečju potrebovalo 58 bolnikov, kar je tri več kot teden pred tem, na intenzivnih pa 13 ali eden manj kot teden pred tem.

Preberi »

Vlada sprejela izhodišča za pripravo zakona za vračilo nezakonitih glob zaradi kršenja covidnih pravil

Vlada je danes sprejela izhodišča za pripravo normativnih rešitev za vračilo plačanih glob in stroškov prekrškovnih postopkov zaradi kršenja covidnih pravil. Po besedah pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan se bo postopek vračanja glob in stroškov postopkov vodil po uradni dolžnosti, sredstva pa se bodo zagotovila iz državnega proračuna.

Preberi »

Ministrstvo: Do odškodnine zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 odslej hitreje

Vlagatelji zahtevka za odškodnino zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 bodo odgovore na svoje zahtevke prejeli najkasneje v začetku prihodnjega leta. V začetku novembra je namreč začela veljati sprememba interventnega zakona, po kateri obravnava vlog teče po novem, hitrejšem postopku, so danes sporočili z ministrstva za zdravje.

Preberi »

Dogodki