covid-19

Včeraj 116 novih okužb

Po podatkih NIJZ smo včeraj v Sloveniji po 1.686 opravljenih PCR testih potrdili 116 okužb z novim koronavirusom. 970 ljudi je aktivno okuženih, sedemdnevno povprečje pa znaša 76.

Preberi »

Terensko cepljenje v Slovenj Gradcu uspešno izvedeno

Dne 20. in 28. julija 2021 so mobilne ekipe Zdravstvenega doma Slovenj Gradec v dogovoru z vaškimi skupnostmi izvedle cepljenja na terenu, ki se ga je udeležilo precejšnje število krajank in krajanov ožjih lokalnih skupnosti MOSG. Na tak način so omogočili cepljenje vsem, ki so se zanj odločili, pa jim je pot do zdravstvenih centrov ali cepilnih točk tako ali drugače otežena. 20. julija je cepljenje potekalo v Pamečah, Podgorju, Šmiklavžu in razborju ter na Legnu in Selah. 28. julija pa so cepljenja izvedli v Šmartnem, Radušah in Turiški vasi.

Preberi »

Včeraj potrdili 99 novih okužb

Po podatkih NIJZ smo večraj v Sloveniji 1.497 opravljenih PCR testih potrdili 99 okužb z novim koronavirusom, to pomeni 6.7% pozitivnih testov. Opravili so tudi

Preberi »

Po novem bodo v Sloveniji priznani tudi PCR in hitri testi iz BiH

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremenjen odlok o določitvi pogojev vstopa v državo zaradi zajezitve covida-19, s katerim je med države, katerih teste PCR in hitre antigenske teste priznava Slovenija, dodala Bosno in Hercegovino. Veljavnost ostalih odlokov pa je podaljšala za sedem dni, so sporočili z Ukoma.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.