covid-19

Minister za zdravje z odredbo začasno ukinja nenujne zdravstvene storitve

Minister za zdravje Tomaž Gantar z odredbo prekinja izvajanje vseh preventivnih zdravstvenih storitev ter nenujnih operativnih posegov, kadar njihova opustitev nima neposrednih negativnih posledic za pacienta. Izjeme so onkološke storitve ter obravnave nosečnic in novorojencev, cepljenja in medicina športa, piše v danes objavljeni odredbi.

Preberi »

Ministrstvo: Vrtci naj bodo prihodnji teden odprti zlasti za otroke staršev, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela

Ministrstvo za izobraževanje je na podlagi sprejetega odloka, ki odreja zaprtje vrtcev prihodnji teden, ravnateljicam in ravnateljem vrtcev posredovalo osnovne usmeritve za odločanje o zagotavljanju nujnega varstva otrok. Kot pravijo, naj bodo vrtci odprti le za otroke staršev, ki opravljajo za delovanje družbe in države pomembna dela.

Preberi »

Minister dr. Logar pozitiven na testu za covid-19, prav tako poslanka NSi Tadeja Šuštar

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je bil na današnjem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven, je navedeno na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve. Poslanka NSi Tadeja Šuštar pa je na svojem Facebook profilu danes potrdila, da je v četrtek prejela pozitiven izid testa na novi koronavirus. V DZ sicer danes seja poteka normalno, poroča STA.

Preberi »

Na Koroškem 63 novih okužb, prevaljski župan pozval k spoštovanju ukrepov

Okužbo z novim koronavirusom so v četrtek potrdili v 176 občinah. Največ primerov je bilo v Ljubljani (177), kjer je trenutno okuženih več kot 1500 občanov, delež okuženih je 0,537. Daleč najvišji delež okuženih je v občini Odranci (3,102 %), sledijo Kuzma (1,715 %), Sodražica (1,689 %), Železniki (1,597 %), Škofja Loka (1,439 %), Mežica (1,433 %).

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila