Kope

Tudi na Kopah ta konec tedna odpirajo smučarsko sezono

Slovenski smučarski centri so po zaslugi nizkih temperatur, deloma pa tudi snežnih padavin v zadnjih dneh, pripravljeni na začetek sezone, ki jo bo sicer znova krojila tudi epidemija. Vrata že v petek odpirajo na Rogli, Krvavcu, Kopah in Voglu, v soboto na Golteh in Kaninu, na Pohorju pa za zdaj odprtje načrtujejo naslednji konec tedna.

Preberi »

Na Kopah prejeli za okoli 147.000 evrov državne pomoči. Lani so imeli samo pri smučarskih kartah za 400.000 evrov izpada prihodkov

Sezone, kot je bila lanska, si ne želi nihče in nanjo bi najraje pozabili, je tik pred začetkom nove smučarske sezone za STA povedala predsednica združenja slovenskih žičničarjev Manuela Božič Badalič, sicer tudi direktorica Kanina. Kot je dodala, so bili vsi na meji preživetja in brez pomoči države bi se marsikateri center znašel v resnih težavah.

Preberi »

V petek otvoritev smučarske sezone na Kopah (VIDEO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca o prihajajoči zimski sezoni na smučišču Kope, kjer so za ta konec tedna napovedali začetek smučarske sezone, s posebnimi otvoritvenimi cenami. Začnejo v petek, 3. 12. 2021.

Preberi »

Koroški podjetniki za še več državnih spodbud

Podjetniki iz Koroške regije so se na današnjem regijskem srečanju na Kopah zavzeli za več državnih spodbud, zlasti za različne vrste vavčerjev. Kot je po srečanju za STA še povedala direktorica Koroške gospodarske zbornice Katja Pokeržnik, je koroško gospodarstvo, ki je zelo odvisno od predelovalne industrije, lani sicer poslovalo zelo dobro.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.