Kope

Direkcija za infrastrukturo nadaljuje z etapno obnovo ceste na Kope

Direkcija za infrastrukturo letos nadaljuje z etapnimi obnovami državne ceste od Slovenj Gradca proti Kopam, kjer je največje koroško smučišče, intenzivno pa se tam razvija tudi poletni turizem. V tem mesecu je napovedan začetek obnove dveh kilometrov cestišča od zadnje preplastitve naprej proti Razborci, v teku so tudi priprave nove dokumentacije.

Preberi »

Ljubitelji smučanja danes uživali na Kopah

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko od sobote naprej spet obratujejo smučišča, pogoj za smučanje je negativen hitri test na okužbo z novim koronavirusom, ki pa ga lahko na Kopah opravite brezplačno vse dni v tednu. Po novem bo sicer smučanje možno še samo v sedmih statističnih regijah, saj sta obalno-kraška in zasavska statistična regija ponovno v črni fazi.

Preberi »

Možnost brezplačnega testiranja kmalu tudi na Kopah

Z novim letom so se lahko ponovno odprla smučišča. A je uporaba žičniških naprav dovoljena le smučarjem iz regije, ki predložijo negativni test na novi koronavirus, ter otrokom v spremstvu staršev. Obisk smučišč je v teh dneh tudi zaradi tega skromnejši, žičničarji pa upajo, da bo smučarjev več po praznikih, ko bo testiranje dostopnejše.

Preberi »

Na Kopah se bo od sobote spet dalo smučati

Vožnja z žičniškimi napravami in smučanje bosta s 1. januarjem dovoljena osebam, ki bodo predložile negativni test na novi koronavirus, ter otrokom v spremstvu staršev, piše v odloku, ki ga je danes sprejela vlada. Nekatera smučišča bodo naprave zagnala dan pozneje, med slednjimi so tudi Kope.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun