Search
Close this search box.

Od danes dalje mogoči obisku tudi v Domu starejših občanov Hmelina

Z današnjim dnem lahko sorodniki svoje svojce obiščejo tudi v Domu starejših občanov Hmelina v Radljah ob Dravi.

“Zelo nas veseli, da so se začeli sproščati ukrepi na državni ravni in tudi domovi prejemamo nove smernice in navodila za ravnanje.” so povedali v domu.

Za potek obiskov pa veljajo posebna pravila. Obiskovalci se morajo za obisk predhodno najaviti, število obiskovalcev kot tudi čas obiska je omejen. Obiski pa bodo mogoči v časovnem intervalu 14 dni.

“Veselimo se, da se boste s svojimi bližnjimi spet lahko srečali. Ker pa obiski za stanovalce predstavljajo veliko tveganje, vas vljudno prosimo, da upoštevate naša navodila.” so zapisali na spletni strani doma.

Navodila so naslednja:

Za obisk se morate dogovoriti s socialno sluižbo (02 88 70 378 ali na e-naslov janja.ramsak@domhmelina.si), vsak dan od ponedeljka do petka, je to možno od 9. do 10. ure in od 13. do 14. ure.

Obiski bodo mogoči od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in od 14. do 16. 30 ure.

Na obisk lahko pride zdrava oseba, s seboj pa mora imeti masko. Ob prihodu boste morali podati izjavo o dobrem počutju, izmerili vam bodo telesno temperaturo, zapisati boste morali svojo telefonsko številko. Na obisku boste morali vzdrževati razdaljo, ne boste se smeli rokovati, objemati in dotikati.

Ob lepem vremenu bodo obiski v domskem parku, v primeru slabega vremena pa v domski jedilnici. Čas obiska bo omejen na 20 minut, vnos hrane in drugih živil pa še vedno ni dovoljen.

Več informacij dobite na njihovi spletni strani tukaj.

Preberite še: V Koroškem domu starostnikov dovoljeni obiski. Kakšna so pravila?, Kako je z obiski domov za starejše na Koroškem?

VIR: Dom Hmelina

Dogodki