epidemija

Dodatno se odpirajo čistilnice. Iz odloka je umaknjena prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki velja od 16. januarja 2021 do 22. januarja 2021. Iz odloka je umaknjena prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov. Med izjeme je dodala čistilnice. Podaljšala je tudi Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

Preberi »

Janša napoveduje podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo

Subvencioniranje čakanja na delo, ki ga je država z namenom preprečitve odpuščanja delavcev delodajalcem ponudila kot enega prvih ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19, bo po napovedih predsednika vlade Janeza Janše podaljšano. Po osmem protikoronskem zakonu naj bi veljalo še vsaj do konca aprila.

Preberi »

Cigler Kralj: S pandemijo so se pokazale posledice več 10-letnega zanemarjanja področja skrbi za starejše

Minister Janez Cigler Kralj je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da se razmere v domovih za starejše umirjajo, a preventivnih ukrepov se vseeno ne sme opustiti. Kot je navedel je bilo v DSO in ostalih socialno zdravstvenih zavodih cepljenih že skoraj 13 tisoč stanovalcev in zaposlenih, interes med zaposlenimi pa je po njegovih besedah nižji od pričakovanega. Cigler Kralj je izpostavil izredno slabo kadrovsko, finančno in prostorsko stanje v domovih ter dodal, da je na ministrstvu za delo v zadnji fazi podelitev koncesij za 1100 mest v domovih za starejše.

Preberi »

Vlada podaljšala omejitve v trgovini in ponujanju storitev za en teden

Vlada je z odlokom trenutno veljavne omejitve v trgovini in ponujanju storitev podaljšala do vključno 13. januarja. Danes je namreč sprejela nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, s katerim pa se ohranijo doslej veljavne izjeme, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun