epidemija

Na Hrvaškem se še naprej širi oslovski kašelj

Na Hrvaškem že več kot mesec dni razsaja epidemija oslovskega kašlja, bakterijske okužbe, ki najhuje prizadene dojenčke. Do minulega konca tedna so zabeležili prek 400 okužb, med njimi več kot polovico na območju Splita, kjer so zaradi oslovskega kašlja preventivno hospitalizirali enega dojenčka, je poročala hrvaška javna radiotelevizija HRT.

Preberi »

Komunala Slovenj Gradec lansko leto realizirala vse cilje

Direktor Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec Jožef Dvorjak je članom mestnega sveta predstavil poslovno poročilo za leto 2022. V primerjavi z prejšnjimi leti, ki so bila zaznamovana z epidemijo koronavirusne bolezni, ga je označil za stabilno, v katerem so uspeli realizirati vse zastavljene cilje.

Preberi »

Pred tremi leti v Sloveniji potrdili prvo okužbo s koronavirusom

Na današnji dan pred tremi leti so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, in sicer pri Ljubljančanu, ki je pripotoval iz Maroka prek Italije v Slovenijo. Doslej so v Sloveniji po podatkih NIJZ potrdili preko 1.329.000 okužb, a po treh letih virus zaradi spremenjenih okoliščin na vsakdanje življenje skorajda nima več vpliva.

Preberi »

Dela od doma novembra manj kot pred enim letom

V Sloveniji je novembra lani vsaj en dan v tednu od doma delalo 12 odstotkov zaposlenih, kar je šest odstotnih točk manj kot novembra predlani. Delo od doma je bilo bolj razširjeno med zaposlenimi s terciarno izobrazbo in v srednji starostni skupini, ugotavlja državni statistični urad.

Preberi »

V ponedeljek potrdili 3432 okužb z novim koronavirusom

V ponedeljek so v Sloveniji ob 1061 PCR-testih in 10.620 hitrih antigenskih testih potrdili 3432 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v ponedeljek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 79 bolnikov, na intenzivni negi pa sedem. Umrli so trije bolniki, okuženi s koronavirusom.

Preberi »