Search
Close this search box.

Obiski v Koroškem domu starostnikov Črneče odsvetovani do preklica

Koroški dom starostnikov Črneče je na svoji spletni strani in FB strani objavil obvestilo o obiskih.

Epidemiološka slika v državi in lokalnem okolju se hitro poslabšuje, zato je skupna naloga, da storimo vse, kar je v naši moči, da zaščitimo stanovalce doma in vaše najdražje,” so zapisali na spletni strani.

Do razjasnitve epidemiološke slike v domu vam sporočajo, da so do preklica odsvetovani obiski na oddelku B2, v neodložljivem primeru, pa lahko pride na obisk ena zdrava oseba, ki uporablja svojo FFP2 masko.

Obiskovalce na ostalih oddelkih prosijo, da upoštevajo priporočene ukrepe za preprečevanje prenosa okužb z virusom SARS-CoV-2:

  • ob vstopu v Dom si razkužite roke
  • na obiske prihajajte izključno zdravi
  • priporočajo vam pravilno uporabo kirurške zaščitne maske IIR ali FFP2 ves čas zadrževanja v prostorih Doma
  • priporočajo izvedbo obiska na zunanjih površinah Doma v kolikor to dopušča zdravstveno stanje stanovalca in vremenski pogoji v času obiska
  • v času obiska vzdržujte medosebno razdaljo 1,5 m
  • priporočajo največ 2 zdrava obiskovalca sočasno

V kolikor ste bili v rizičnem stiku ali na področju, kjer je povečano tveganje za okužbo z virusom SARS-CoV-2, vas prosijo, da se vzdržite obiska za 7 dni in opazujte svoje zdravstveno stanje.

Naj omenimo še, da so včeraj v Sloveniji ob 831 PCR-testih in 5951 hitrih antigenskih testih potrdili 2051 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 65 bolnikov, na intenzivni negi pa šest. Umrl ni noben bolnik, okužen s koronavirusom.

Skupno je bilo v sredo hospitaliziranih 180 bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, dva manj kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo v sredo s potrjeno okužbo skupno 13 bolnikov, enako kot dan prej, so na Twitterju zapisali na ministrstvu za zdravje.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1423, kar je 76 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 908 oziroma 24 več kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno aktivnih 19.171 primerov okužbr, kar je 509 več kot dan prej.

Dogodki

Koroški dom starostnikov Črneče je na svoji spletni strani in FB strani objavil obvestilo o obiskih.