Search
Close this search box.

Kako je z obiski domov za starejše na Koroškem?

Od 30. aprila naprej lahko domovi za starejše svojcem oskrbovancev pod posebnimi pogoji znova omogočijo obiske. Obiski bodo v prihodnjih dneh možni tudi v koroških domovih starostnikov.

Domovi morajo ob obiskih zagotoviti upoštevanje vseh varnostnih pogojev in navodil. Osnovno pravilo navodil je, da se obiski omogočijo ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov ter z ekstremno previdnostjo, je dejal Cigler Kralj ob sprostitvi ukrepa ter dodal “Naš cilj je najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja varovancev in pravico do socialnih stikov, ki so za psihosocialno zdravje oskrbovancev izjemno pomembni.”

Dom starejših na Fari:

Iz Doma starejših na Fari sporočajo, da bo dom za obiskovalce odprl svoja vrata v četrtek, 7, maja 2020, obiski pa bodo omejeni na eno zdravo osebo oziroma ožjega svojca. Število obiskov bo zaradi upoštevanja vseh varnostnih ukrepov omejeno. V dom se bo lahko vstopilo le po predhodni prijavi pri socialni delavki ( Marjeti Štrekelj), ki bo napovedane obiske razporedila po urniku. V domu se še vedno držijo strogih varovalnih ukrepov, zato bodo še naprej veljala posebna navodila.

Pred srečanjem se boste morali razkužiti, nadeti osebno varovalno opremo in odložiti svoje stvari na mizo, kjer boste tudi izpolnili obrazec in prejeli vsa potrebna navodila. Stvari in predmete, ki jih boste želeli predati stanovalcu bodo prisotni zdravstveni delavci razkužili in jih bo stanovalec lahko odnesel v sobo po končanem obisku. Obiski bodo omejeni na pol ure. Po odhodu pa bodo v skladu z navodili NIJZ in MZ prostor prezračili, razkužili in pripravili za naslednji obisk, sporočajo iz doma.

Na obisk se lahko prijavite sak delovni dan, torej od ponedeljka do petka od 8. do 9.ure in od 14. do 15.ure na telefonsko številko 02 82 40 920 int, 211 ali e-naslov: marjeta.strekelj@ds-nafari.si.

Koroški dom starostnikov Črneče:

Iz Koroškega doma starostnikov Črneče sporočajo, da se svojci na njih obračajo z željo po vpisu v čakalno listo za obiske. Obveščajo, da po usmeritvah ministrstva že pripravljajo interni predlog izvedbe obiskov v njihovem domu in, da bodo natančna navodili pripravili v najkrajšem možnem času. O možnostih vpisa na listo obiskovalcev pa bodo sporočili na spletni strani še ta teden.

VIR: STA, Koroški dom starostnikov, Dom starejših na Fari

Dogodki