Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Korošca imata na Youtube že preko 800.000 ogledov kanala

FOTO: Osebni arhiv

Verjetno ju že poznate. Boštjan in Damir, ki imata na svojem Youtube kanalu že kar preko 700 videoposnetkov in skoraj 900 naročnikov, sta bolj znana pod imenom Duo Moralna Mačka.

 

 

34-letni Boštjan in (še) 32-letni Damir – 1. decembra bo namreč dopolnil 33 let – se z glasbo ukvarjata že kar dvanajst let. Ustvarjata prav posebno glasbo, prav posebna besedila in tudi naslovi njunih pesmi so nevsakdanji: Me napenja, Pojedel sem masni burek, Mateja ma rada lignje,… Večkrat se z besedili dotikata tudi aktualne tematike po Sloveniji.

Duo Moralna Mačka – Me napenja

https://www.youtube.com/watch?v=hOBAskne93I

Na njunem Youtube kanalu imata objavljenih že več kot 700 videoposnetkov, skupaj ogledov kanala pa se približuje milijonu. Zaupala sta nam, da je njuna posebnost to, da si VSE pesmi, ki si jih lahko ogledate, izmišljujeta sproti. Besedil si namreč ne pišeta naprej. Zadnje čase dobivata od njunih naročnikov kanala želje (naslove) za pesmi, ki jih potem tudi posnameta.

Sta zelo prijetna fanta, ki prihajata iz Črne na Koroškem. Trenutno sta v socialno varstvenem zavodu (Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem).

Ko smo jima pisali, če lahko povesta kaj več o sebi in, če lahko objavimo njune pesmi na naši strani, sta odpisala, da bi bila zelo srečna. Duo Moralna Mačka sta dokaz, da lahko kljub oviram, ki nastanejo v življenju, počnemo tisto, kar nas najbolj veseli – v njunem primeru je to glasba.

In od kje ime Duo Moralna Mačka?

Na začetku sta se predstavljala še brez nekega umetniškega imena. Po nekaj časa, pa jima je nek uporabnik Youtuba predlagal ime Moralna Mačka, ki se jima je zdelo zanimivo. Od takrat naprej pa je to ime – Duo Moralna Mačka – obiskalo že nemalokateri računalnik.  

Duo Moralna Mačka – Gotof si

https://www.youtube.com/watch?v=DvbyYMvAAEA

Duo Moralna Mačka – Jaz hočem pomfri

https://www.youtube.com/watch?v=hbaFHYr8EYw

Imata pa tudi svoj Fan Club na Facebooku, kjer boste lahko izvedeli vse njune aktivnosti…

Damirju in Boštjanu lahko samo čestitamo za njun trud in jima želimo še veliko uspeha naprej.

 

 

FOTO: Osebni arhiv

Verjetno ju že poznate. Boštjan in Damir, ki imata na svojem Youtube kanalu že kar preko 700 videoposnetkov in skoraj 900 naročnikov, sta bolj znana pod imenom Duo Moralna Mačka.