Policijsko poročilo, 14.10.2019

Na območju Policijske uprave Celje so ta konec tedna obravnavali 242 interventnih dogodkov.

Petek, 11. oktober 2019

Tatvina stolov in miz– Celje

S terase gostinskega lokala na Teharjah je neznani storilec ukradel dve mizi in šestnajst stolov.

Poškodovanje vozil – Celje, Prevalje in Velenje

Na  Ulici  V. prekomorske brigade v Celju so v petek obravnavali poškodovanji dveh vozil.  Na obeh je storilec prepiknil po eno pnevmatiko ter z ostrim predmetom na vozilih naredil risa.

Na Prevaljah je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem na parkirnem prostoru podjetja, prerezal vse štiri pnevmatike.

Dve poškodovanji vozil so v petek obravnavali tudi na Kidričevi ulici v Velenju. Tudi v tem primeru je storilec na vozilih prepiknil pnevmatike. Na enem vozilu eno in na drugem dve.

Tatvina pnevmatik – Celje

V  Celju, na Mariborski ulici je neznani storilec s petih novih vozil parkiranih na parkirišču podjetja, ukradel vsa platišča s pnevmatikami ter tri zračne blazine.

Zaseg konoplje – Slovenske Konjice

Pri hišni preiskavi na območju Slovenskih Konjic so 46-letnemu občanu zasegli dober kilogram posušenih vršičkov konoplje, par vej konoplje, ki jih je sušil in dve sadiki konoplje.

Vlom v vozilo – Šentjur

V Šentjurju je neznani storilec vlomil v kabino tovornega vozila in ukradel plačilno  kartico  ter v nadaljevanju na območju Ljubljane s kartico plačal gorivo v vrednosti 900 €.

Tatvina kolesa – Celje

Na Gledališkem trgu v Celju so obravnavali tatvino ženskega kolesa, bele barve.

Vlom v cerkev – Celje

V Celju so obravnavali vlom v cerkev. Storilec ni ničesar ukradel, škodo je povzročil s poškodovanjem notranjih steklenih vrat.

Vlom v hišo  – Žalec

Na območju Žalca je neznani storilec skozi balkonska vrata na zadnji strani hiše  vlomil  v  stanovanjsko  hišo.  Ukradel je več ročnih ur in nekaj gotovine.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje

V Hrastovcu, na območju Policijske postaje Velenje se je v petek v večernih urah  v prometni nesreči huje poškodovala 20-letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča in trčila v drevo.

Sobota, 12. oktober 2019.

Vlom v gostinski lokal – Slovenj Gradec in Celje

Na Celjski cesti v Slovenj Gradcu so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar.

Vlom v gostinski lokal so obravnavali tudi na Ostrožnem v Celju. Storilec je odnesel več  kot 30 škatlic cigaret.

Tatvina – Vojnik, Migojnice

Izpred  podjetja  v Vojniku je neznani storilec ukradel enoosno prikolico s ponjavo.

V Migojnicah je neznanec vstopil v odklenjeno stanovanje v času, ko so bili lastniki  doma,  in  ukradel  žensko  denarnico. S kraja se je odpeljal s skuterjem temnejše barve.

Poškodovanje vozila – Zgornji Gabrnik

V  Zgornjem Gabrniku je neznani storilec na osebnem vozilu z ostrim predmetom naredil več risov in poškodoval luči.

Vlom v stanovanjsko hišo – Vransko in Braslovče

Na Vranskem je neznani storilec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

V Braslovčah je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel dva prenosna računalnika.

Vlom v osebno vozilo – Slovenj Gradec

V Slovenj Gradcu so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel
avtoradio, filter in pokrov posode za olje.

Nedelja, 13. oktober 2019

Tatvina – Teharje

Na Teharjah je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel nekaj gotovine in večji nož.

Prometni nesreči s pobegom – poziv občanom

Včeraj so iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskal pomoč  73-letni   pešec, v katerega je v soboto okoli 23,45 ure na Cesti v gaj,  na  Bregu  pri  Polzeli trčil kolesar. Oba sta padla. Pešec je zaradi lažjih poškodb včeraj poiskal pomoč v celjski bolnišnici.Udeleženega kolesarja  prosijo,  da  zaradi razjasnitve okoliščin  prometne  nesreče pokliče na telefonsko številko 113.

Včeraj, okoli 16. ure, je na pešpoti na ulici Ob železnici v Celju  otrok s kolesom  trčil  v  84-letno peško, ki je padla in se lažje poškodovala. Otrokova  starša  sta  peški  pomagala vstati, podatkov si niso izmenjali. Peška je zaradi lažjih poškodb poiskala zdravniško pomoč v celjski
bolnišnici. Zaradi razjasnitve okoliščin pozivajo starše otroka, ki je s kolesom trčil v peško, da pokličejo na telefonsko številko 113.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 11. oktobra 2019 od 6. ure do 14. oktobra 2019 do 6. ure

V petek, okoli pol osmih zjutraj, so policisti pri mejni kontroli, pri vstopu  v  Slovenijo,  v podvozju slovenskega tovornega vozila odkrili dva ilegalna prebežnika, državljana Maroka in Alžirije. Oba so po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

V petek, nekaj po 22. uri, so v Rogatcu izsledili tri državljane Iraka, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Dva sta zaprosila za azil, enega so po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije