Novartis v Sloveniji prepoznan tudi po vključenosti LGBT oseb

Novartis v Sloveniji je pridobil certifikat LGBT prijazno podjetje, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana. Novartis že dlje časa neguje kulturo raznolikosti in vključenosti, ki je ena temeljnih vrednot podjetja, ter stremi k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost ali katero drugo osebno okoliščino zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo.

Pridobitev certifikata LGBT prijazno je potrditev in nadgraditev dosedanjih prizadevanj na tem področju. »Raznolikost in vključenost sta dve izmed številnih vrednot ter etičnih načel, ki nas vodijo pri vsakodnevnem delu in so tudi del našega Etičnega kodeksa. S pridobitvijo certifikata LGBT prijazno se zavezujemo, da bomo na vseh ravneh organizacije še naprej spodbujali kulturo raznolikosti in vključenosti. To je bilo tudi eno izmed področij ocenjevanja pri nedavno prejetem mednarodnem certifikatu “Top Employer” za najboljšega zaposlovalca, na katerega smo zelo ponosni,« je povedal Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Novartisa v Sloveniji.

Novartis v Sloveniji izpolnjuje glavne zaveze skupnosti LGBT prijaznih organizacij in na delovnem mestu zagotavlja: razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT oseb, vključujoče okolje za LGBT sodelavce in sodelavke, dvig ozaveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT uporabnice in uporabnike ter občutljivost za zaznavanje kršitev pravic LGBT oseb v delovnem in uporabniškem okolju. »Certifikat je velik korak k ozaveščanju skupnosti o raznolikosti znotraj in zunaj podjetja. Mavrična nalepka na vhodu v podjetje in pridobljeni certifikat bosta sodelavce spominjala, da imajo moč spregovoriti, biti slišani in da so varni pred diskriminacijo na delovnem mestu. Hkrati pa je to tudi poziv drugim podjetjem, naj nam sledijo pri vključevanju svojih zaposlenih,« pomen certifikata opiše Miha Hribar, vodja projekta LGBT prijazno v Novartisu v Sloveniji.

Novartis je na globalni ravni leta 2018 pristopil k podpisu Standardov ravnanja v podporo poslovnim skupnostim pri spopadanju z diskriminacijo proti osebam LGBTI+, Novartis v Sloveniji pa je v lanskem juniju z dvigom mavrične zastave na vseh svojih lokacijah obeležil mesec ponosa. »V Novartisu se vsakodnevno, tako na globalni kot nacionalni ravni, zavzemamo za ustvarjanje vključujočega okolja, v katerem cenimo edinstvenost, spoštujemo raznolikost in spodbujamo sodelavce, da so najboljša različica samih sebe. Vesela sem, da delujem v podjetju, ki se zaveda, da je osnova za kakovostno in inovativno delo na visoki ravni delovno okolje, v katerem se zaposleni počutimo sprejete,« je ob prejemu certifikata dodala Tanja Sinigoj, vodja raznolikosti in vključenosti v Novartisu v Sloveniji.

BESEDILO: Novartis

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije