Search
Close this search box.

Pred Lekom dvignili mavrično zastavo v znak podpore LGBTI+ skupnosti

Včeraj je Novartis v Sloveniji v znak podpore skupnosti LGBTI+ izobesil mavrično zastavo tudi na svoji lokaciji na Prevaljah. Novartis namreč v svojem delovanju stremi k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo.

Ob dvigu zastave je Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja in ambasadorka LGBTI+ v Novartisu v Sloveniji povedala: “Trdno verjamem, da imamo vsi pravico do svobodnih izbir in odločitev ter da nas raznolikost bogati. Ponosna sem, da delam v družbi, ki podpira skupnost LGBTI+ in si prizadeva, da bi se naši sodelavci počutili slišane ter sprejete. Verjamem, da sta strpnost in spoštovanje vrednoti, ki nas vodita v boljši jutri, zato ju začnimo živeti že danes.”

Dvigu zastave se je pridružil tudi Miha Hribar, vodja stebra LGBTI+, ki je ob tem dejal: ”Vsak človek ima pravico delati v varnem okolju, kjer se čuti sprejetega. Kjer je lahko, kar je, brez strahu pred diskriminacijo. Navdušen sem, da mi Novartis tako okolje omogoča, še več, da si aktivno zavzema za enakopravnost vseh ne glede na spolno usmerjenost oz. identiteto, prepričanja ali stališča.”

Na Prevaljah so izobesili mavrično zastavo in obeležili mesec ponosa

V mesecu ponosa bo dvig mavrične zastave na vseh Novartisovih lokacijah v Sloveniji pospremilo tudi virtualno izobraževanje za zaposlene o vsebinah LGBTI+. Prvi korak na poti k razumevanju in sprejemanju razlik je pridobivanje znanja in spodbujanje vedenj, s katerimi lahko vsak prispeva k bolj enakopravni skupnosti znotraj podjetja in v vsakdanjem življenju.

VIR: Novartis

Dogodki