Search
Close this search box.

FOTO: V Slovenj Gradcu bodo v čast Adiju Smolarju odprli sobo z njegovimi dosežki

Slovenj Gradec bo kmalu bogatejši za novo pridobitev. V stavbi, kjer je Kavarna Čokoladica, na Glavnem trgu 19 v Slovenj Gradcu, bodo v mesecu aprilu odprli prostor, kjer bodo na ogled dosežki Adija Smolarja, s katerimi želijo v Slovenj Gradec privabiti tudi več turistov, saj menijo, da bo to še ena od številnih turističnih atrakcij mesta miru.

Kot smo izvedeli od lastnice stavbe Brede Rožič, bo en del stavbe namenjen Adiju Smolarju, kjer bodo na ogled njegovi dosežki, v drugem delu stavbe pa imajo v načrtu ureditev prav tako tematsko zasnovane galerije priznanih glasbenikov iz Slovenj Gradca.

Adi bo pa ob tej priložnosti dobil tudi svojo tortico.

»Na gospoda Adija smo lahko ponosni, saj je eden redkih piscev besedil, kantavtor, pisec otroških del itd. Zanj lahko rečemo, da se dotakne vsakega izmed nas in človek, ki pušča sled na slovenski glasbeni sceni,« pove Rožičeva.

Dosežki Adija Smolarja bodo na ogled v stanovanju, v katerem je določeno obdobje tudi živel in ustvarjal. Poleg otvoritve in prikaza njegovih dosežkov in del se bodo v atriju te hiše v mesecu aprilu in maju organizirale bralne urice njegovih pravljic za najmlajše. Od junija dalje pa bo apartma namenjen v turistične namene – za nočitve. Rezervacije zanj bodo sprejemali preko spletne strani Booking.com, namenjen pa je vsem, ki bi si želeli na oddih v Slovenj Gradec.

V Kavarni Čokoladica pa bodo gostom na dan otvoritve in dalje ponudili tudi prav posebno Adijevo tortico.

Dogodki