Slovenci z nasmehom na obrazu priznali premoč Norvežanom. V polfinalu jih čakajo Španci

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je že pred današnjo tekmo z Norveško, prebila v polfinale evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Napredovanje med štiri najboljše ji je omogočila zmaga Portugalske nad Madžarsko s 34:26 (16:14).

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju izgubila proti Norveški s 30:33 (13:14) in osvojila drugo mesto v skupini II. V polfinalu se bo pomerila s Španijo, drugi polfinalni par je Hrvaška – Norveška.

* Malmö Arena, gledalcev 4500, sodnika: Pichon in Riveret (oba Francija).
* Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 1, Henigman 2, Janc, Dolenec, Cingesar, Cehte 5, Kodrin 5, Zarabec 3 (1), Šoštarič 3, Horžen 4, Žabić 4 (1), Ovniček 3, Bombač, Mačkovšek.
* Norveška: Christensen, Bergerud, Nikolaisen 4, Sagosen, Overjordet 5, Overby, Joendal 1 (1), Aar 4, Björnsen, Gullerud, Johannessen 2, O’Sullivan, Tangen 5, Reinkind 1, Gullikssen 7, Blonz 4 (1).
* Sedemmetrovke: Slovenija 7 (2), Norveška 2 (2).
* Izključitve: Slovenija 6, Norveška 6 minut.
* Rdeč karton: /.

Slovenski rokometaši bržkone še nikoli v svoji zgodovini niso tako dobre volje začeli tekme na evropskih prvenstvih. Za njihovo dobro razpoloženje so poskrbeli Portugalci, ki so na današnji prvi tekmi zadnjega kroga skupine II v Malmö Areni ukanili Madžare in Slovencem že pred današnjim rokometnim posladkom z Norvežani namenili mesto v polfinalu na letošnjem zaključnem turnirju v treh državah.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je dobro izkoristil tekmo brez pravega tekmovalnega naboja, v boj z vikingi je poslal svoje doslej manj obremenjene varovance. V tej postavi bržkone nikoli več ne bodo nastopili, a sestavljali so jo vratar Urh Kastelic, krilna igralca Darko Cingesar in Mario Šoštarič, zunanji igralci Nejc Cehte, Miha Zarabec in Nik Henigman ter krožni napadalec Igro Žabić.

Najbolj obremenjeni igralci, kot so Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Borut Mačkovšek, Blaž Janc in Klemen Ferlin, deloma tudi Dean Bombač, iz rokometnih bitk v Göteborgu in Malmöju so počivali, svoje soigralce pa neprestano glasno spodbujali.

Slovenski rezervisti so zelo korektno opravili svoje delo. Po medlem uvodu in zaostanku štirih golov v deveti (3:7) in 6:10 in 17. minuti so strnili svoje vrste in se po golu Zarabca in dveh Cehteta približali na vsega gol (9:10). Do konca polčasa so bili povsem enakovredni Norvežanom, na veliki odmor pa so odšli z najmanjšim možnim primanjkljajem (13:14).

Vranješ, a tudi njegov kolega na drugi strani igrišča Christian Berge, sta tudi v drugi polovici tekme vztrajala s podobno taktiko, le tu in tam so na igrišče prišli njuni najboljši igralci.

V 51. minuti je kazalo na zanesljivo zmago Norvežanov, a Slovenci so velik zaostanek šestih golov (23:29) praktično izničili in se v 56. minuti po golu Šoštariča približali na 28:29.

Izključitev Henigmana je preprečila poln slovenski preobrat, Norvežani so jim z dvema goloma ušli na nedosegljivo prednost. Slovenski rokometaši so poraz sprejeli z nasmehom na obrazu, a prave bitke so šele pred njimi.

V polfinalu se bo Slovenija pomerila s Španijo, drugi polfinalni par je Hrvaška – Norveška. Poraženca petkovih polfinalnih tekem se bosta dan kasneje pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa v nedeljo v velikem finalu.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Nejc Cehte in Tilen Kodrin s po petimi goli, Kristjan Horžen in Igor Žabič sta prispevala po štiri zadetke.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja