Korošci ob 25. rojstnem dnevu radia Veseljak poskrbeli za pravo “gavdo” (FOTO)

Radio Veseljak, ki spada med najbolj priljubljene in poslušane radijske postaje v Sloveniji in med Slovenci po svetu, praznuje 25 let. Ob tej priložnosti se je Veseljakova ekipa odpravila na pot po Sloveniji. Potujoča karavana pa se je v sredo ustavila tudi v Slovenj Gradcu, kjer so se jim pridružili številni koroški glasbeniki in drugi gostje, ki so poskrbeli, da je bilo v mestu miru ves dan glasno in veselo.
200340118_260573765860990_6391254936093338212_n

Za leto nastanka Radia Veseljak štejejo letnico 1996, torej letos obeležuje 25. rojstni dan. Tega bo radijska ekipa obeležila situaciji primerno, torej brez velikega koncertnega dogodka, ampak z mobilnim studiem po Sloveniji. Ker si Radio Veseljak zasluži vidno mesto in spada med ljudi, ki čutijo domače korenine, se bodo ustvarjalci programa Radia Veseljak z Veseljak mobilnim studiem odpeljali po večjih slovenskih mestih, so ob tem zapisali na spletni strani radia Veseljak.

V petih dneh bo ekipa radia Veseljak obiskala 5 mest, v katerih se ustavijo in od tam v živo oddajajo program. V njihovi družbi ste lahko že uživali na Bledu in v Slovenj Gradcu, danes gostujejo v Novem mestu, jutri v Celju, turnejo pa bodo zaključili v soboto v Kranju.

Pred mikrofon bodo povabili vse župane omenjenih mest in program popestrili z glasbeniki iz gostujoče regije. Na postojankah se bodo pridružili tudi regionalni ambasadorji turističnih zanimivosti, predstavniki kulturnih društev, skratka cela bera tistih, ki bodo bogatili praznični program radia Veseljak. Poslušalci bodo v tej izjemni pestrosti programa lahko uživali preko radijskih valov, na lokaciji, ki je najbližja njihovim domovom, pa bodo lahko radijsko ekipo tudi videli ter prisluhnili tudi njihovim gostom.

FOTO: Facebook radio Veseljak

V Slovenj Gradcu se je v jutranjih urah ekipi radia Veseljak pridružil župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, prisluhnili ste lahko tudi Adiju Smolarju in Klemnu Rošerju, predstavila se je družina Gorenjak, ki je pred dnevi izdala novo pesem. Seveda pa ni šlo brez ansambla Štirje kovači, zaigrali in zapeli so še člani ansambla Rosa, Dunja, Danaja Grebenc … Za okusno hrano in pogostitev so poskrbele članice DK Mislinjska dolina, za posebno presenečenje pa so poskrbele kvačkarice, ekipa Slovenija kvačka.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.