Dan D drevi v živo izpred “pljuč” Cankarjevega doma

Skupina Dan D bo poskrbela za prvi open air koncert leta 2021, saj bo nastopila pred t.i. pljuči Cankarjevega doma (CD), ki omogočajo dovod svežega zraka v sicer prazne dvorane. "Tihe" uspešnice Dan D bodo zadihale na novo, obdane z grelci in snopi žarometov, ki bodo nadomestili sončne žarke, ob drevišnjem spletnem prenosu napovedujejo v CD.
138062652_241352567401024_7159601534124534842_n

V napovedi koncerta piše še, da bodo gledalci iz domačih naslanjačev “lahko uživali ob novih različicah priljubljenih uspešnic, kot so Voda, Čas, Plešeš, in drugih, ki bodo to postale na ta večer”. Dan D se drevi tako v Cankarjev dom vračajo dobro leto po dveh razprodanih koncertih.

Ekskluzivni koncert si bo od drevi ob 20. uri mogoče brezplačno ogledati v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma. Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri, še piše v sporočilu za javnost.

Zgodovina skupine Dan D sega v leto 1996, ko sta člana razpadle skupine Mercedes Band, pevec Tomislav Jovanović – Tokac in bobnar Dušan Obradinović – Obra, k sodelovanju povabila nekaj novih glasbenikov. Leta 1997 so izdali prvenec Igra. Do naslednjega albuma Katere barve je tvoj dan, ki je skupino leta 2004 z uspešnicami, kot sta Čas in Voda, izstrelil na glasbeno sceno, so zamenjali še nekaj članov.

Trenutna postava – pevec in kitarist Tokac, bobnar Obra, ritem kitarist Marko Turk – Tučo, ki so v skupini od začetka, klaviaturist Boštjan Grubar in bas kitarist Nikola Sekulović – je nespremenjena od leta 2006, ko se je bendu kot zadnji pridružil Sekulović.

Skupina je leta 2019 nazadnje izdala album Knjiga pohval in pritožb (Milo Za Drago), lani pa je med prvimi v Sloveniji svojo skladbo Ne naredi mi tega posnela v 8D tehniki. S takšno zvočno obdelavo imajo poslušalci občutek, da glasbo slišijo v prostoru okoli sebe.

Preberi še:  Vlada večino odlokov podaljšala, nekaj jih je tudi spremenila

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun