Črnjan Urh Štifter “se je okužil” in napovedal novost

Mlad in perspektiven harmonikar Urh Štifter, doma iz majhne vasice nad Črno na Koroškem, tudi v teh čudnih časih, ko ni veliko nastopov in harmonikarskih tekmovanj ne počiva. Kot pravi, časa za počitek ne najde, saj ima tako močno voljo do glasbe, da ga nič ne ustavi.
20200818_171235

O Urhu iz Javorja smo na naši spletni strani poročali že večkrat, saj se mlad harmonikar zelo pogosto udeležuje različnih tekmovanj, tako pri nas kot v tujini ter posega po najvišjih mestih. Zlatih priznanj mu ne manjka, motivacije in želje po napredovanju in dodatnem znanju tudi ne, zato se je odločil, da naredi korak naprej. Tako za jesen napoveduje nekaj čisto svežega in novega.

Kot je povedal za naš medij, ga na njegovi glasbeni poti že od vsega začetka spremljata očim Denis in mama Darja, saj je le sedemnajst dni po svojem rojstvu izgubil očeta. V glasbi in na harmoniki pa ga že 12 let vodi mentor Robert Goličnik.

Urh poleg harmonike v GŠ Goličnik obiskuje tudi solopetje pri Romani Cafuta in klaviature pri Borisu Jelenku, tako da je njegov vsak dan obarvan z glasbo. Sam zelo rad reče, da se je z glasbo okužil, saj ga ta spremlja že od malih nog, strast do nje pa, kot je dejal, z leti samo še raste.

Sara Krajnc, Dejan Krajnc in Urh Štifter

Kot smo izvedeli, pa je bil minuli ponedeljek za Urha prav poseben, saj je z mentorjem Robertom Goličnikom, basistom Aljažem Goličnikom, kitaristom Nacem Grudnikom – obema iz ansambla Šepet, poskočnim Dejanom Krajncem, plesalkami Plesnega Vala, vizažistko Laro Voler in RoxPro Production ustvaril nekaj novega …

Kaj točno se je dogajalo na Velenjskem jezeru, nam še ni želel razkriti, ampak je dejal, da bomo že v prihodnjih dneh izvedeli vse, saj bo novico objavil na svojem Facebook profilu, Instagramu in Youtube kanalu.