priznanje

Pahor odlikoval Janjo Garnbret in Benjamina Savška (FOTO)

Dva izjemno uspešna slovenska športnika, ki sta zaznamovala tudi športno leto 2021, sta danes prejela še državni priznanji. Slovenski predsednik Borut Pahor je danes na slovesnosti podelil zlati red za zasluge plezalki Janji Garnbret in kanuistu Benjaminu Savšku.

Preberi »

Avtohiša, ki je vedno v prednosti

Postopoma, korak za korakom se vračamo v ustaljene tirnice vsakdana. Obiskali smo podjetje AvtoKoletnik d.o.o., pooblaščenega prodajalca in serviserja vozil znamk Renault, Dacia, Nissan in Subaru, ki na slovenskem avtomobilskem prostoru predstavlja lepo zgodbo o uspehu.

Preberi »

Murkova listina Korošcema Marti in Alojziju Repanšku

Murkovo nagrado za izjemne znanstvene in strokovne dosežke na področju etnologije prejme etnologinja Irene Rožman Pišek, Murkovo priznanje Katja Hrobat Virloget, Murkovi listini pa je Slovensko etnološko društvo namenilo Marti in Alojziju Repanšku ter Društvu rokodelcev – Rokodelskemu centru Moravče. Slovesne podelitve zaradi epidemije ni bilo.

Preberi »

Zlata gazela Slovenije 2021 je podjetje EKWB

Družba Dnevnik je na današnjem slavnostnem dogodku v Narodni galeriji razglasila jubilejno, 20. zlato gazelo Slovenije. Podjetje EKWB d.o.o. posluje v 139 državah in so prvi na svetu na področju razvoja ter proizvodnje komponent za sisteme vodnega hlajenja zmogljivih računalnikov po meri. Kipec jim je izročil predsednik RS Borut Pahor. Srebrna gazela 2021 je savinjsko-zasavsko podjetje PIŠEK – VITLI KRPAN, d.o.o., bronasta gazela 2021 pa gorenjsko podjetje Marmor Hotavlje, d.o.o.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.