Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 19. 4. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 268 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

37  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami  in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

Ne pozabite na današnji maraton nadzora hitrosti, ki bo potekal do 18. ure na naslednjih  lokacijah.

Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo delovati predvsem preventivno, da bi vozniki z umirjeno vožnjo pripomogli k varnejšim cestam, s takšno vožnjo pa nadaljevali tudi ko ni nadzorov.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Celju so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar ter nekaj steklenic žganja. Lastniku je škodo povzročil še z razbitjem stekla na vratih.

V Kozjem je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore trgovine ter ukradel večjo količino cigaret, žganja in nekaj drugih stvari.

V Hajnskem, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik po prvih podatkih ničesar ne pogreša.

Nedovoljen prehod državne meje

V Rogatcu so včeraj ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je prevažal štiri državljane Turčije, enega od njih v prtljažniku. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili, turški državljani so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Šoštanju so sinoči ustavili turškega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Iraka, ki so zapustili azilni dom. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili, državljani Iraka pa so podali ponovno namero za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 268 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.