Koroška judoista uspešno zastopala slovenske barve na European Open v Zagrebu

Prvi vikend v maju je v Zagrebu potekal evropski članski pokal v judu European Open 2021. Na tekmovanju je v močni mednarodni konkurenci nastopilo kar 473 judoistov in judoistk iz 32 držav, slovenske barve pa sta na tekmovanju zastopala tudi člana Judo kluba Acron Slovenj Gradec Aljaž Gostenčnik in Žan Boženk.

Včeraj je v najštevilčnejši kategoriji tekmovanja, do 81 kg, v konkurenci 71 judoistov nastopil Aljaž Gostenčnik. Gostenčnik je v prvem krogu dobro začel in premagal nasprotnika iz Italije, v drugem krogu je nato z ipponom premagal še Britanca. V tretjem krogu tekmovanja mu je žreb namenil Španca, kasnejšega zmagovalca kategorije, ki pa je bil za slovenjgraškega judoista pretrd oreh.

V soboto je svoj debitantski nastop na članskih evropskih pokalih zabeležil tudi Žan Boženk, ki pa je žal moral že v uvodnem dvoboju kategorije do 66 kg premoč priznati Avstrijcu.

Ženski del ekipe so v Zagrebu sestavljale Teja Tropan, ki je nastopila v kategoriji do 52 kilogramov, Lia Ludvik je nastopila v kategoriji do 63 kilogramov, Staša Kolar v kategoriji do 70 kilogramov in bronasta iz Ria Anamari Velenšek v kategoriji nad 78 kilogramov.

Slovenijo so v moški kategoriji v Zagrebu zastopali David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov, Jaka Kavčič, Miha Brence in Žan Boženk v kategoriji do 66 kilogramov, Juš Mecilošek v kategoriji do 73 kilogramov, Goran Kelava, Aljaž Plantak in Tim Demšar v kategoriji do 81 kilogramov, Narsej Lackovič v kategoriji do 90 kilogramov in v odprti moški kategoriji sta nastopila Enej Marinič in Tim Kelc.

VIR: Judo Koroška, Judo zveza Slovenije

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije