Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 17. 6. do 23. 6.

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek popoldan se je v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog. Istega dne zvečer se je na lokalni cesti Slovenj Gradec – Kremžarjev vrh pripetila prometna nesreča zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, zaradi česar je voznica trčila v nasproti vozeče vozilo. Slednji je prav tako bil izdan plačilni nalog.

V torek zjutraj se je na glavni cesti izven naselja Mislinja pripetila prometna nesreča, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročila voznica osebnega avtomobila. Izdan ji je bil plačilni nalog. Istega dne se je v Gornjem Doliču na glavni cesti pripetila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. V večernem času pa je voznik v Doliču z vozilom trčil v divjad.

V petek popoldan smo policisti prejeli obvestilo o nepravilno parkiranem vozilu pred trgovino v Slovenj Gradcu. Ob prihodu policistov na kraj je bila dejansko ugotovljena kršitev, zato je bilo izdano obvestilo o prekršku.

V soboto zvečer se je na Celjski cesti v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik lahkega motornega kolesa in voznik osebnega vozila. Prometno nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročila voznica osebnega vozila. Izdan ji je bil plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR: 

Policisti so v torek pri izvedbi preiskave pri osumljencu našli in zavarovali rastlinsko snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po analizi sledi zoper slednjega prekrškovni postopek.

V petek popoldan so policisti intervenirali na Selovcu, kjer je prišlo do besednega spora med dvema osebama. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog.

V soboto popoldan je v Slovenj Gradcu prišlo do kršitve javnega reda in miru, kjer je znana oseba grozila in žalila drugo osebo. Zoper storilca sledi prekrškovni postopek. Istega dne zvečer pa je prišlo do kršitve javnega reda in miru na Kozjaku pri Mislinji, kjer je prišlo do spora med tremi osebami. Vsem kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge.

V nedeljo zvečer so policisti posredovali na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu zaradi preglasne glasbe. Policisti smo ugotovili, da je storilec preko svojega mobilnega telefona predvajal glasbo, ki jo je ob prihodu ugasnil. Izrečeno mu je bilo opozorilo.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje »zloraba osebnih podatkov«, in sicer je neznani storilec zlorabil osebne podatke oškodovanca iz Slovenj Gradca, z namenom pošiljanja paketa v tujino. Policisti o neznanem storilcu zbiramo obvestila.

V torek so policisti prejeli v obravnavo sum storitve kaznivega dejanja »prejemanje podkupnine«. Neznanec naj bi proti plačilu podkupnine tujcu priskrbel listine za bivanje v Sloveniji. Policisti o zadevi zbiramo obvestila.

V torek so policisti bili obveščeni o tatvini v trgovini z drogerijo v Slovenj Gradcu. Tam sta neznana moška odtujila več kosov parfumov, pri čemer je nastala materialna škoda za več kot 1.500 EUR. Policisti bodo opravili pregled posnetkov in poskušali ugotoviti identiteto storilcev.

V četrtek zvečer je v Starem trgu pri Slovenj Gradcu moški fizično napadel svojega soseda in ga lažje telesno poškodoval. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V petek so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju »tatvina«, ki se je pripetila v Mislinji. Neznani storilec je izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz notranjosti parkiranega vozila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Zoper storilca policisti zbirajo obvestila. Istega dne so policisti obravnavali še kaznivo dejanje »preprečitev dokazovanja« – neznani storilec na Legnu je v roku 14 dni odstranil mejni kamen, ter kaznivo dejanje »zatajitve«, kjer je neznani storilec na bankomatu v Slovenj Gradcu odtujil pozabljeno gotovino. V večernem času pa so obravnavali še kaznivo dejanje »tatvine«. Neznani storilec je oškodovancu v Slovenj Gradcu odtujil mobilni telefon. O vseh primerih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo zgodaj zjutraj so bili policisti obveščeni, da v Mislinji na Gozdarski cesti gori prenosno stranišče. Neznani storilec je z neznano vnetljivo snovjo povzročil, da se je stranišče vnelo. Gasilci so ga kasneje pogasili. Policisti zoper neznanega storilca zaradi storitve kaznivega dejanja »poškodovanje tuje stvari« zbirajo nadaljnja obvestila.

V nedeljo je neznani storilec v stanovanjskem bloku v Slovenj Gradcu oškodovancu iz kletnega prostora odtujil delovno orodje. Policisti bodo o zadevi obvestili pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V soboto zvečer so bili policisti obveščeni, da je bila v Slovenj Gradcu najdena mladoletna oseba pod vplivom alkohola. Mladoletnico so reševalci odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec, policisti pa so ugotovili, da se je mladoletnica opila z alkoholno pijačo, ki jo je prinesla od doma.

ZA KONEC:

V tem času se pričenjajo letni dopusti. Da ne boste neprijetno presenečeni ob vrnitvi z zasluženega oddiha, policisti svetujejo, da na socialnih omrežjih ne objavljate kje in kako dolgo  dopustujete, da vaše odsotnosti ne izkoristijo nepridipravi. “Dobro poskrbite, da nekdo od bližnjih sosedov oziroma sorodnikov v času vaše odsotnosti občasno pogleda vaše stanovanje, hišo, posest, in da redno odstranjuje pošto iz nabiralnika. Z navedenimi malenkostmi lahko nekatera presenečenja preprečimo, čeprav seveda vsega ni mogoče, pa vendarle je bolje poskrbeti za samozaščitno ravnanje,” so zapisali.

Pripravil: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?