V SB Slovenj Gradec organizirajo že četrti cepilni dan za otroke in mladostnike

V SB Slovenj Gradec organizirajo četrti odprt cepilni dan za otroke in mladostnike od 12. leta starosti. Vabijo vse, ki bi se želeli cepiti proti covid-19, da to možnost izkoristijo.

Predhodno naročanje ni potrebno, s seboj prinesite le zdravstveno izkaznico, še sporočajo iz regijske bolnišnice, kjer bodo tokrat cepljenje izvajali v ponedeljek, 11. 10. 2021, od 14.-16. ure.

Obenem vljudno vabijo na cepljenje z 2. odmerkom proti Covidu-19 tiste mladoletne osebe, ki so se 20. septembra cepile s 1. odmerkom cepiva Pfeizer. Cepljenje bodo tudi tokrat izvajali s cepivom Pfizer.

Tudi sicer priporočamo vsem, ki še niso cepljeni, da možnost cepljenja izkoristijo čim prej, saj le tako omogočimo visoko zaščito proti okužbi in blažje prebolevanje v primeru okužbe. Potrebno je vedeti, da je dosežena dovolj visoka zaščita približno dva tedna po drugem odmerku cepiva, zato je ob trenutnem ponovnem slabšanju epidemiološke slike nujno opraviti cepljenje čim prej. S tem preprečimo lastno okužbo in bolezen v težji obliki, pa tudi širjenje na ostale, ranljive skupine oseb v naši okolici. Spoštujmo nasvete stroke, cepimo se in premagajmo epidemijo,” so še zapisali v sporočilu za javnost v SB Slovenj Gradec.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije