Ime tedna na Valu 202 je Korošec Zlatko Golob

10636798_1507715216134354_5008508913077563946_o

Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Nominiranci za tokratno ime tedna so bili Zlatko Golob, iz azila za divje živali na Muti, Karin Rošker, podiplomska študentka oblikovanja ALUO, ki je prejela zlato nagrado na enem najpomembnejših mednarodnih oblikovalskih tekmovanj newyorške založbe Graphis ter Jani Novak, eden od članov kolektiva Laibach.

Ime tega tedna je postal Zlatko Golob iz azila za divje živali na Muti, kjer so oskrbeli štiri poškodovane ali osirotele lesne sove iz Kozjanskega parka. “Konec tedna so jih na Lisci in v dolini potoka Brestanica v družbi srčnih ljudi na Kozjanskem, ki skrbijo, da mlade in poškodovane sove in ujede ustrezno oskrbijo, vrnili v naravo.” so zapisali na spletni strani Vala 202.

Zlatko Golob meni, da ne smemo biti preveč skrbni, da moramo dobro presoditi, ali bomo mladiču pomagali ali ne: “Velikokrat se zgodi, da so mladiči delno operjeni, hodijo po vejah, padejo na tla, mati jih hrani le v nočnem času. Ljudem ni treba pobirati teh mladičev. Moramo primerno presoditi, ali staršem vzamemo mladiča, saj je lahko ta potem hendikepiran za vse življenje.”

“Cilj je dosežen, ko sove spet živijo na svobodi. Sove so bile pri nas približno tri mesece, saj živali v času rehabilitacije ne vračamo v naravo. Lani smo oskrbeli kakšnih 900 živali, 60 odstotkov teh smo tudi vrnili nazaj v naravo. To je dober uspeh.”

Za poslani SMS so na Valu 202 še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjajo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, so zbrali tukaj.

VIR: VAL 202

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.