Search
Close this search box.

Policijsko poročilo 9. junij 2017

Današnje poročilo o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o  vlomu v stanovanjsko hišo v Socki. Neznani storilec je vlomil skozi kopalniško okno v pritličju in iz notranjosti odtujil nekaj zlatnine v vrednosti okoli 300 €. 

Okoli štirinajste ure so bili policisti obveščeni o gorski nesreči. Med hojo na Okrešelj je zdrsnilo 54-letni  državljanki Republike Nemčije. Pri padcu se je hudo telesno poškodovala. Na kraju ji je bila nudena nujna medicinska pomoč nato pa je bila s helikopterjem prepeljana na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. O nesreči bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Okoli petnajste ure so obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. V prodajalni zlatarne na Prešernovi ulici v Celju je osumljenec zaprosil za ogled moških zapestnic iz zlata. Po tem, ko mu je prodajalka vzela zapestnici iz vitrine,  jih je med ogledovanjem odtujil s prodajnega pulta in pobegnil iz prodajalne. Kaznivega dejanja je osumljen 35-letni moški iz Celja. Po izsleditvi in vseh zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V poznih popoldanskih urah so bili obveščeni o telesnih poškodbah 52-letne lastnice kmetije pri krmljenju govedi v  Gornji vasi pri Šmarju pri Jelšah. Med čiščenjem enega izmed boksov v katerem so se nahajali štirje bili, jo je eden izmed njih stisnil o stene boksa. Iz boksa se je rešila sama in o poškodbi obvestila moža. Po nudeni nujni medicinski pomoči je bila odpeljana na zdravljene v Splošno bolnišnico Celje. Utrpela je lažje poškodbe. O dogodku bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V večernih urah so policisti v Nazarjah opravili ogleda kraja kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Med prepirom je 52-letna partnerica z leseno desko od balkonske ograje po glavi večkrat udarila bivšega 65-letnega partnerja. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih jo bodo kazensko ovadili.

Okoli ene ure pomoči so bili s strani varnostne službe obveščeni sprožitvi alarma v avtu salonu na Ipavčevi ulici v Celju. Neznanca sta razbila steklo na vratih in iz notranjosti odtujila manjšo vsoto gotovine in nekaj kosov rezervnih delov za vozila. Nastalo škodo še ugotavljajo.

Naše današnje poročilo zaključujemo z nasvetom vsem udeležencem prometa, ki počivajo na avtocestnih postajališčih, da so bolj pozorni na pojav neznancev in njihovo usklajeno delovanje pri izvrševanju drznih tatvin. Okoli pol druge ure ponoči je bila policija namreč obveščena o kaznivem dejanju drzne tatvine na počivališču Zima ob avtocesti za smer Maribor. Neznanec je zbudil 50-letnega državljana Romunije, ki je počival v vozilu. V času, ko ga je zvabil iz vozila, je drugi neznanec, ki je očitno čakal v zasedi, iz notranjosti vozila odtujil denarnico s 500 € gotovine, osebno izkaznico in vozniškim dovoljenjem. Za storilcema še poizvedujejo.

Dogodki

Več iz istega kraja