Search
Close this search box.

Tako so občani poimenovali nov vrtec v Šentjanžu pri Dravogradu

Nasproti gasilskega doma Šentjanž pri Dravogradu je zrasel nov vrtec, katerega prag bodo malčki prestopili že letos jeseni. Občina je pozvala občane in tako so skupaj izbrali ime vrtca.

Občina je objavila razpis oziroma poziv občanom, da podajo predloge za poimenovanje novega vrtca v Šentjanžu pri Dravogradu. Ker so želeli, da se za vrtec izbere posebno ime, so jih povabili, da jim pomagajo pri izbiri. “Ime naj bo primerno otrokom in naj ima lokalno zgodbo, značilnost ali pomen, pa naj bo to kulturni, zgodovinski ali okoljski.” so ob začetku razpisa zapisali na občini.

Vrtec Dravograd, enota Kronica Šentjanž pri Dravogradu:

Podžupan občine Dravograd Tone Preksavec nam pojasni, da so izmed številčnih prispelih predlogov izbrali ime vrtca. “Komisija je izbrala ime Kronica, ki asociacijo jemlje iz imena Kronska gora, ki leži nasproti nove enote vrtca in tudi predstavlja povezavo s krajem Šentjanž pri Dravogradu.” razloži podžupan in doda: “Hkrati se to ime tudi navezuje na naše najmlajše, ki jih velikokrat poimenujemo z vzdevkom “naša princeska ali princ”, ki pa kot vemo nosijo krone oziroma kronice.”

Naj spomnimo, da je občina vrtec zgradila v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem SGP Pokeržnik. Naložba je vredna 1,8 milijona evrov in jo bo občina 15 let plačevala skozi uporabnino. Vrtec ima šest oddelkov, od tega dva za prvo starostno obdobje in štiri za drugo, v njem pa so poleg igralnic tudi kuhinja, pisarniški del in spremljajoče prostore v skupni velikosti 1050 kvadratnih metrov. Vrtec je opremljen tudi z dvigalom, obiskovalo ga bo lahko okoli 120 otrok. Več o vrtcu tukaj.

Preberite še: Koliko otrok je vpisanih v koroške vrtce in kakšne so cene programov?

Dogodki