Search
Close this search box.

Vrtec v Šentjanžu bo jeseni odprl vrata za več kot 100 otrok

Nasproti gasilskega doma Šentjanž pri Dravogradu raste nov vrtec, katerega gradnja je v zaključni fazi. Malčki bodo njegov prag prestopili že letos jeseni. Vpis je že opravljen, v vrtcu pa bo tudi nekaj novih zaposlitev.

Na občini Dravograd nam pojasnijo, da vrednost projekta Vrtec Šentjanž znaša 1,8 milijona evrov in se gradi na podlagi javno zasebnega partnerstva. Zasebni partner je zagotovil zemljišče, projekte, vrtec zgradil in ga bo upravljal še naslednjih 15 let po zaključku gradnje.

Novo zgrajeni vrtec, katerega površina je 1180 kvadratnih metrov, bo svoja vrata odprl septembra 2020. Imel bo šest oddelkov, od tega dva za prvo starostno obdobje in štiri za drugo, v njem pa so poleg igralnic še pisarne uprave vrtca Dravograd, lastna kuhinja, vrtec pa je opremljen tudi z dvigalom. Obiskovalo ga bo lahko okoli 120 otrok.

Na občini nam pojasnijo, da gre za klasično gradnjo in sicer gre za skoraj nič energijski objekt.

Postopek vpisa otrok v vrtec je že izveden in tako bo septembra prag novega vrtca predvidoma prestopilo 106 otrok. Tudi nekaj novih zaposlitev strokovnega in tehničnega kadra bo, predvidoma osem.

Ime novega vrtca bodo lahko izbrali občani sami, in sicer na podlagi povabila za podajo predlogov imena za novi vrtec v Šentjanžu, ki ga je Občina Dravograd objavila na svoji spletni strani, o čemer si lahko več preberete tukaj.

Vrtec sedaj gostuje v osnovni šoli Šentjanž, zato bodo te prostore po selitvi zasedli učenci šole omenjene šole.

Dogodki