zdravstveni dom

Zdravstveni domovi pri cepljenju in testiranju ne bodo preverjali pogoja PCT

Zdravstveni domovi (ZD) so se po pojasnilih direktorja ZD Trbovlje Denisa Tomšeta na sestanku Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije dogovorili, da bodo pogoj PCT dosledno preverjali, razen pri testiranju in cepljenju proti covidu-19. V ZD Trbovlje večjih težav danes niso beležili, v ZD Kamnik je nekaj posameznikov želelo vstopiti brez pogoja.

Preberi »

Pušnik ocenjuje, da bodo ob napovedani dinamiki dobav cepiva še mesec in pol cepili osebe, stare med 75 in 80 let

V večjih zdravstvenih domovih po državi trenutno povečini proti covidu-19 še vedno cepijo starejše od 75 let, teče tudi cepljenje najstarejših skupin prebivalstva z drugim odmerkom in najranljivejših kroničnih bolnikov. Direktor ZD Ravne Stanislav Pušnik je za STA povedal, da bodo pri njih v tem tednu po zdajšnjih napovedih prejeli 300 odmerkov cepiva AstraZeneca in da imajo za cepljenje s tem cepivom predvidene še tiste, ki so po strategiji pred učitelji.

Preberi »

Slovenjgraški zdravstveni dom bo dobil prizidek

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu, za kar je že, kot je pojasnil župan Tilen Klugler, izdelana idejna zasnova. Trenutno so v fazi izdelave projektne dokumentacije. Vzporedno potekajo tudi priprave na energetsko sanacijo zdravstvenega doma z javno-zasebnim partnerstvom.

Preberi »

Slovenjgraška občina vstopila v naložbeno zelo aktivno leto

Mestna občina Slovenj Gradec je vstopila v naložbeno zelo aktivno leto. Končuje se gradnja bloka z neprofitnimi stanovanji, v teku je gradnja bazenskega kompleksa, med večje letos načrtovane naložbe sodi tudi začetek širitev poslovne cone Pameče 3. V mestu je še naprej zelo živahna tudi stanovanjska gradnja.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.