Search
Close this search box.

Problematika pomanjkanja zdravnikov in njihovi odhodi pereča tudi v Dravogradu

V zdravstvu že nekaj časa vlada pomanjkanje zdravniškega kot medicinskega kadra, kar občutijo pacienti, ki so že dlje brez osebnega zdravnika tako po celotni Koroški regiji, kot tudi v Sloveniji.

Da je problematika pomanjkanja tako zdravniškega kot medicinskega kadra po celi državi precej pereča, se še predobro zavedajo tudi pacienti na Koroškem. V vseh koroških občinah se namreč že nekaj let soočajo s pomanjkanjem zdravnikov, veliko pacientov že več let čaka na osebnega zdravnika in se vodijo kot neopredeljeni pacienti.

Tako je tudi v Dravogradu, kjer pacientom grozi odhod še enega zdravnika, dr. Marka Gašperja. Zdravnik, ki ga v Dravogradu pacienti zelo cenijo, naj bi celo razmišljal  o umiku iz zdravstvenih vod. V nadaljevanju pa objavljamo celoten zapis župana Dravograda, Antona Preksavca, ki je svoje razmišljanje o morebitnem odhodu dr. Gašperja delil danes, 12. septembra 2023, na svojem Facebook profilu:

”Spoštovane Občanke in Občani naše Občine. Verjemite mi, da že nekaj časa vlagam(o) velike napore, se pogovarjam(o) in predlagam(o) različne rešitve, da bi naš dr. Gašper ostal v našem ZD Dravograd. Pacienti ga zelo cenimo ( kot vse ostale naše zdravnike ) in si nikakor ne želimo, da nas zapusti. To sem dr. Gašperju velikokrat v zadnjih nekaj mesecih tudi povedal in ga prosil, da naj razmisli o svoji odločitvi, da zapusti naš ZD in po njegovih besedah tudi zelo verjetno zdravstvene vode. Občina Dravograd je izpolnila vse pogoje, da dr. Gašper ostane zdravnik v našem ZD Dravograd. Nimamo pa vpliva na splošno klimo v zdravstvu, pomanjkanje tako zdravniškega kot ostalega medicinskega kadra, pregorelosti ( biti zdravnik 1800 in več pacientom verjetno ni ravno preprosto), plačni politiki, odnosom v kolektivu in birokratskim postopkom, ki jih je tudi v zdravstvu vse več in zajedajo vse več ordinacijskega časa. Ostajam optimist in upam, da se bo dr. Gašper le odločil, da ne zapusti naš ZD in svoje paciente. Verjamem, da mu boste to povedali tudi pacienti. Je pa Občina Dravograd že sprožila določene postopke, da se ne glede na odločitev dr. Gašperja zagotovi trajna rešitev na nivoju primarnega zdravstvenega varstva v naši Občini. Očitno mi je usojeno, da se spopadam z “izrednimi” razmerami, pa naj bodo to poplave ali kadrovske razmere v našem ZD. Ampak vem, da bom(o) rešili tudi to. Do dokončne odločitve dr. Gašperja pa njegova ambulanta dela po urniku.”

Kot je zapisal župan Dravograda, Anton Preksavec, pa bo do končne odločitve dr. Gašperja njegova ambulanta delala normalno po ustaljenem urniku. Kako se bo situacija z morebitnim odhodom dr. Gašperja iz ZD Dravograd razpletla, pa bomo spremljali tudi na našem portalu.

Vir: FB Anton Preksavec

Dogodki

V zdravstvu že nekaj časa vlada pomanjkanje zdravniškega kot medicinskega kadra, kar občutijo pacienti, ki so že dlje brez osebnega zdravnika tako po celotni Koroški regiji, kot tudi v Sloveniji.