zdravnik

Ob svetovnem dnevu zdravja potrebujemo dostopno in kakovostno javno zdravstvo

Današnji dan, 7. april, je svetovni dan zdravja, ki se praznuje v 200 državah že več kot 60 let. Cilj dneva je opozoriti na globalne probleme in izzive, s katerimi se danes sooča zdravstveni sistem po svetu. Slogan letošnjega svetovnega dneva zdravja je »1000 mest – 1000 življenj«. Dejstvo je, da je osrednja tema Svetovne zdravstvene organizacije povezana s problemom urbanizacije in zdravja. Ne bo enostavno. Potreben je niz težkih, celovitih in strateško načrtovanih odločitev, da odpravimo vzroke slabega delovanja slovenskega javnega zdravstvenega sistema.

Preberi »

V sredo zaradi stavke v lekarnah le nujne storitve

Stavka v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva bo v sredo potekala tudi v lekarnah, saj se je sindikatom v omenjenih dejavnostih pridružil tudi Sindikat farmacevtov Slovenije. Dežurne lekarne bodo delovale, preostale pa bodo med 10. in 16. uro zaprte.

Preberi »

Policisti zaradi suma korupcije pridržali dva zdravnika

Mariborski kriminalisti danes izvajajo zaključne aktivnosti v povezavi s preiskavo sumov gospodarske kriminalitete, v katerih sodeluje več kot sto kriminalistov iz več policijskih uprav po vsej državi. Preiskava je usmerjena v sum zlorabe uradnega položaja, jemanja in dajanja podkupnin, v predkazenskem postopku pa sta se znašla dva zdravnika.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.