zdravnik

Direktor ZD Velenje svetu zavoda predlaga sporazumno prekinitev sodelovanja

Direktor Zdravstvenega doma (ZD) Velenje Janko Šteharnik je za STA potrdil, da je svetu ZD Velenje predlagal sporazumno prekinitev sodelovanja oz. sporazumni odhod z mesta direktorja, a dodaja, da predlog ni posledica dogodka iz prejšnjega tedna. V zvezi z dogodkom, ko je na poti v ZD umrl bolnik, sicer danes pričakuje zaključke notranjega nadzora.

Preberi »

Po 30-letih nov pravilnik za poklicne bolezni

Z odkrivanjem in registracijo poklicnih bolezni bo Ministrstvo za zdravje izboljšalo delovne pogoje zaposlenim, ustrezno poskrbeli za tiste, ki so že zboleli, dolgoročno pa preprečili nastanek novih bolezni.

Preberi »

Zdravstveni dom Slovenj Gradec bo bogatejši za dva nova družinska zdravnika

Januarja bodo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec zaposlili nova družinska zdravnika, s čimer bodo zapolnili vseh devet ambulant splošne medicine. »To pomeni, da se bodo morali naši občani ponovno opredeliti. Medicinske sestre jih bodo obvestile in poklicale, z obvestili nam bo pomagal tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje. V januarju se bodo lahko tisti, ki se tako odločijo, na novo opredelili za družinskega zdravnika,« pojasnjuje direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot.

Preberi »

Skupnost občin: Sprejetje predloga bi pomenilo izgubo marsikaterega življenja. Urgentni ambulanti bi izgubili tudi Korošci

V Skupnosti občin Slovenije so se odzvali na predlog delovne skupine zdravstvenega ministrstva o reorganizaciji mreže nujne medicinske pomoči (NMP), ki med drugim predvideva ukinitev urgentnih ambulant v nekaterih zdravstveni domovih. V skupnosti temu nasprotujejo in napovedujejo uporabo vseh razpoložljivih pravnih sredstev, da to preprečijo.

Preberi »

Zaradi hrošča še vedno vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še ni uspelo odpraviti sistemske napake, ki povzroča izbris terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Vsak dan se še vedno izbriše nekaj deset napotnic z datumi v prihodnosti, poroča portal Radiotelevizije Slovenija (RTVS) MMC.

Preberi »

5977 posameznikom izbrisan termin za še ne opravljene zdravstvene storitve

Na ministrstvu za zdravje so z oktobrom znova vzpostavili sistem brisanja neizkoriščenih terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Pri tem je bilo prizadetih 5977 oseb, ki so jim izbrisali prihodnje termine. Odgovornost pripisujejo napakam zdravstvenih izvajalcev pri zamikanju terminov. Pozivajo jih, naj ugotovijo, kje je prišlo do napak.

Preberi »

Italija in covid-19: Necepljeni zdravniki se bodo lahko vrnili na delo. “Danes je ta bolezen povsem drugačna, kot je bila prej”

Nova italijanska vlada bo zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, ki so bili suspendirani, ker se niso hoteli cepiti proti covidu-19, dovolila vrnitev na delo, je danes sporočil minister za zdravje Orazio Schillaci. Vlada naj bi ustrezno odločitev sprejela v kratkem, tako da bi se lahko zdravniki na delo vrnili še pred koncem leta.

Preberi »