zapiranje

Predsednica lekarniške zbornice: Sprejem takšnega zakona vodi v zapiranje lekarn v manjših krajih

Predsednica Lekarniške zbornice Slovenije Darja Potočnik Benčič je v pogovoru za STA opozorila na posledice predlaganih sprememb zakona o lekarniški dejavnosti. “Praksa iz vseh evropskih držav, kjer so deregulirali lekarniško mrežo, je pokazala, da se lekarne skoncentrirajo v velikih mestih, zaprejo pa tiste v manjših krajih,” je izpostavila.

Preberi »

Šilak vlado pozval, da pospeši prodajo poslovnih prostorov in skuša čim prej najti vlagatelje. Prednika zanimalo, kdo naj bi bili potencialni investitorji

Odbora DZ za gospodarstvo ter delo, družino, socialne zadeve in invalide sta na predlog SD, LMŠ, SAB in Levice v luči napovedi zaprtja proizvodnih obratov, med njimi Safila in Adienta, razpravljala o ukrepih za ustavitev zapiranja predelovalnih podjetij ter ohranjanja delovnih mest. Z izjemo enega sta zavrnila vse predlagane sklepe.

Preberi »

Načrtovano odpuščanje v Adientu največje na Koroškem po stečaju Preventa. Sindikat bo zapiranju tovarne ostro nasprotoval

Napovedano odpuščanje 430 zaposlenih v slovenjgraški družbi Adient je največje na Koroškem od avgusta 2010, ko je bil uveden stečaj družb Prevent Global in Prevent avtomobilski deli in je delo izgubilo 1260 delavcev. Stanje na koroškem trgu dela je sicer v zadnjem letu bilo razmeroma stabilno, pravi Jasmina Uršič z zavoda za zaposlovanje.

Preberi »

Slovenjgraški Adient zapira svoja vrata

Sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), ki pokriva območje Koroške, Jaka Šilak je sicer v začetku marca dejal, da po tem, ko so na Koroškem lansko jesen večje število delavcev odpustili v slovenjgraški družbi Adient in po nedavnem začetku stečaja družbe Ravne Presses nima informacij, da bi se kje na Koroškem napovedovalo kakšno večje odpuščanje. Ravno danes pa je na Koroškem odjeknila novica, da podjetje Adient zapira svoja vrata. Vzrok za to odločitev naj bi bili slabi prihodnji obeti in vse manjša stroškovna konkurenčnost podjetja.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.