vrtec

Skupnost vrtcev: Preverjanje pogoja PCT pri starših za vrtce nemogoče. “Verjetno bi moral kdo od teh, ki so to zapisali, priti malo na teren”

Današnji prihod otrok v vrtec je po informacijah predsednice skupnosti vrtcev Janje Bogataj povsod potekal enako kot v petek. “Odlok, ki smo ga ravnatelji prejeli v okviru okrožnice v petek popoldan narekuje drugače, a je treba zelo jasno povedati, da ravnatelji ne bomo zmogli na vratih pri starših preverjati izpolnjevanje pogoja PCT,” dodaja.

Preberi »

Ravnatelji vrtcev niso zadovoljni z današnjim sestankom z ministrstvi

Ravnatelji vrtcev so po današnjem sestanku s predstavniki ministrstev za izobraževanje, znanost in šport ter za zdravje pred začetkom novega šolskega leta razočarani. Slišali niso namreč nič konkretnega, njihova vprašanja pa ostajajo neodgovorjena, je za STA dejala predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije Janja Bogataj.

Preberi »

V dveh vrtcih v vodi odkrili prisotnost legionele. Vrtca ostajata odprta

V dveh postojnskih vrtcih so ob rednem letnem preverjanju kakovosti vode odkrili legionelo, za zdaj pa se z njo ni okužil nihče od otrok in zaposlenih. Vrtca tako z določenimi omejitvami, kot so pitje ustekleničene vode, umivanje rok s čistilnimi robčki in prepoved poletnih iger z vodo, ostajata odprta, je poročala Televizija Slovenija.

Preberi »

Centri za socialno delo junija začenjajo izdajati informativne izračune pri podaljšanju letnih pravic

Centri za socialno delo ta mesec začenjajo izdajati informativne izračune pri podaljšanju letnih pravic, do objavili na spletni strani ministrstva za delo. Informativne izračune bodo najprej izdali za pravico do otroškega dodatka, subvencijo vrtca, subvencijo malice in subvencijo kosila, kasneje pa še za uveljavljanje pravice do državne štipendije.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.