vrtec

Škode po požaru v Vrtcu Brezje za več kot 800.000 evrov

Mariborski policisti so opoldne zaključili ogled kraja požara, ki je ponoči zajel Vrtec Brezje. Pri ogledu so ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena. Nastalo je za več kot 800.000 evrov škode.

Preberi »

Zagorel Vrtec Brezje v Mariboru, v intervenciji poškodovan en gasilec (FOTO)

Minulo noč je zagorelo na območju Vrtca Brezje v Mariboru. Gasilci so požar pogasili, se je pa pri intervenciji lažje poškodoval en gasilec. Vzrok požara še ni znan, po besedah ravnateljice Branke Šamec pa je zagorelo v starem delu vrtca, poleg katerega trenutno gradijo nov vrtec. Zaradi gradbenih del imajo otroke sicer že vse leto v sosednji šoli.

Preberi »

Slovenj Gradec v postopke participativnega proračuna in zvišanje cen programov vrtca. Potegujejo se tudi za gradnjo negovalne bolnišnice

V Slovenj Gradcu so v okviru projekta, imenovanega Moj pečat, prvič stekli postopki participativnega proračuna. Da bi z njimi občane čim bolj seznanili in jih pritegnili k sodelovanju, danes začenjajo s posvetovalnimi delavnicami. Rok za oddajo predlogov je 26. april. S 1. aprilom pa se zaradi enormnega dviga cene elektrike draži vrtec.

Preberi »

Iz proračuna ravenske občine sredstva tudi za naložbo pri Prežihovi bajti. Med večje letošnje naložbe spadajo tudi sanacije plazov

Letošnji proračun Občine Ravne na Koroškem, ki so ga svetniki soglasno potrdili na zadnji seji, predvideva rekordnih 22 milijonov evrov odhodkov. Poleg dokončanja novega vrtca, sanacije plazov in cest ter gradnje centra KO-RA med večje naložbe spada obnova gospodarskega objekta pri Prežihovi bajti, spominskem muzeju Prežihovega Voranca.

Preberi »

Ste izgubili večjo vsoto gotovine? Čaka vas na policijski postaji

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 21 s področja mejnih zadev in tujcev, 22 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

Preberi »

Vrtec Mežica vabi k vpisu predšolskih otrok

Vrtec pri Osnovni šoli Mežica obvešča, da bo vpis otrok za novo šolsko leto 2022/2023 potekal od 7. do 18. marca 2022 od 9.00 do 14.00 ter 16. marca 2022 od 9.00 do 16.00 v prostorih vrtca. Vpisujejo otroke stare od 11 mesecev do vstopa v šolo.

Preberi »

Pomočnice vzgojiteljic: Čas je, da se naše delo realno ovrednoti

Pomočnice vzgojiteljic predšolskih otrok so na današnji novinarski konferenci Sviza pred napovedano splošno stavko 9. marca ocenile, da je čas, da se njihovo delo, za katerega zdaj dobijo minimalno plačo, realno ovrednoti. Sviz sredin odgovor vlade na napovedano stavko še proučuje, v prvem odzivu pa ga je Branimir Štrukelj označil kot bizarnega.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.