vrtec

Popoldanskega varstva v vrtcih na Koroškem še naprej ne bo

Potem ko so nekateri starši na Koroškem izpostavili potrebo, da bi v vrtcih zagotavljali tudi popoldansko varstvo, pa v največjih regijskih vrtcih, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem, za tovrstno varstvo tudi letos niso prejeli zadosti prijav, zato ga ne bodo organizirali. Bodo pa na Ravnah v eni enoti po načrtih podaljšali urnik do 17. ure.

Preberi »

Na Muti največja naložba v tem mandatu novi vrtec

Največja naložba na Muti v mandatu nove županje Angelce Mrak bo novi vrtec z osmimi oddelki. Občina Muta ga načrtuje že več let, prva dela pa bodo po načrtih stekla letos. Obenem načrtujejo gradnjo ostale infrastrukture šolskega okoliša, s čimer se bo spremenila tudi podoba središča kraja.

Preberi »

Občine in ministrstva nadaljujejo dialog glede financiranja vrtcev

Predsedstvo Skupnosti občin Slovenije (SOS) se je na današnji seji na Brdu pri Kranju s predstavniki ministrstev za javno upravo ter za vzgojo in izobraževanje pogovarjalo o izzivih financiranja predšolske vzgoje. Na ministrstvih so izrazili pripravljenost za dialog, o konkretnih ukrepih pa bodo govorili po pridobitvi vseh potrebnih podatkov.

Preberi »

Vrtec Mežica vabi k vpisu predšolskih otrok

Vrtec pri Osnovni šoli Mežica obvešča, da bo vpis otrok za novo šolsko leto 2023/2024 potekal od 6. do 17. marca 2023 od 8.00 do 14.00 ter 14. marca 2022 od 8.00 do 16.00 v prostorih vrtca. Vpisujejo otroke stare od 11 mesecev do vstopa v šolo.

Preberi »