Search
Close this search box.

Prvo predstavo Linhartovega srečanja predstavlja Dramska skupina Krojaček Hlaček iz Vrtca Prevalje

Prva predstava v sklopu Linhartovega srečanja bo potekala v Vrtcu Prevalje.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ravne, organizira prvo predstavo v sklopu območnega Linhartovega srečanja gledaliških skupin 2024. Predstava bo v torek, 16. aprila 2024, ob 17. uri v Vrtcu Prevalje.

Svojo predstavo z naslovom “Krojaček Hlaček” bo predstavila Dramska skupina Krojaček Hlaček, ki deluje v Vrtcu Prevalje.

Avtor dela je Leopold Suhodolčan, igralsko zasedbo pa sestavljajo: Mateja Praznik, Ema Lepen, Špela Vitrih, Vesna Kovačec, Sandra Svetina, Nina Pušnik, Helena Vinšek.

»Krojaček Hlaček, prijazni možiček, ki mu ni para! Z dobroto in domišljijo odpodi vse težave. S šivanko, sukancem in gumbi zna pričarati najlepši dan. Zlu in škodoželjnosti se je vredno upreti z dobroto in doseči srečo.«

Članice Dramske skupine Krojaček Hlaček so o nastanku predstave povedale, da je želja, da se lotijo predstave, ki jo generacije otrok poznajo, saj jih knjižni junak krojaček Hlaček z razbojnikom Cin Cinom vsako leto na Krojačkov dan obišče, tlela že nekaj časa. Pred njimi je bil velik izziv in pomladi leta 2019 so aktivno pristopile k načrtovanemu projektu.

Same so izdelale sceno, rekvizite, kostume so našle kar v omarah babic in dedkov. Posebno mesto ima v predstavi instrumentalna glasba, ki jo je skrbno izbrala vzgojiteljica – glasbenica, vključile pa so tudi zvočne slike (rez škarij, zvok kovine, glas muce, žvižg piščalke). Zgodbice, v katerih krojaček Hlaček pomaga prijateljem in živalim s šiviljskimi pripomočki, so smiselno povezale v celoto in jo postavile na oder. Vse je bilo pripravljeno, a epidemija novega koronavirusa je pretresla ves svet, zaprla vrata vrtca in onemogočila nastop.

Leta 2022 pa so uspele v Tednu otroka premierno izvesti predstavo Krojaček Hlaček pred telovadnico vrtca.

Vabljeni, da se udeležite predstave in preživite čudovito popoldne med odlično igralsko zasedbo.

Vir: JSKD Ravne na Koroškem

Prva predstava v sklopu Linhartovega srečanja bo potekala v Vrtcu Prevalje.