Search
Close this search box.

Škratje pojejo: Srečanje vrtčevskih pevskih zborov v Slovenj Gradcu (FOTO)

Včeraj so v Športni dvorani Vinka Cajnka Slovenj Gradec prepevali najmlajši sončki VVZ Slovenj Gradec.

Včeraj, 19. marca 2024, je v Slovenj Gradcu potekalo srečanje vrtčevskih pevskih zborov, pod naslovom Škratje pojejo. Dogodek so organizirali VVZ Slovenj Gradec, JSKD OI Slovenj Gradec in Zveza kulturnih društev SG.

Ob 17. uri so zazvenele otroške pesmi, ki so jih pod mentorstvom vzgojiteljic predstavili otroci enot VVZ Slovenj Gradec.

Dogodka se je udeležilo tudi veliko staršev, starih staršev, ostalih ljubiteljev otroškega petja, med drugim tudi podžupanja MO Slovenj Gradec, Martina Šisernik ter predstavnica občine Mislinja, svetnica Marijana Tretjak. Priznanja pa je podelil predsednik zveze kulturnih društev g. Andrej Breznik.

Na odru so se predstavili otroci vrtcev Maistrova – Škratica Mica, Šmartno – Leseni škrat, Podgorje – Škrat Bučko, Pameče – Škrat Radovednež ter Mislinja – Sončni škrat. Vsak zbor je prispeval svoj edinstveni prispevek k čarobnemu vzdušju dogodka.

Poleg otroških zborov, je nastopil tudi zbor vzgojiteljic, ki so se mu pridružili vsi otroški zbori in tako zaokrožili čudovit večer zborovskega petja.

Otroci so s svojimi nastopi razveselili srca občinstva in dokazali, da je ljubezen do petja in glasbe nekaj, kar povezuje in osrečuje ljudi vseh starosti. Prihodnje srečanje “Škratov”, kot so se otroci poimenovali med seboj, že nestrpno pričakujejo tako mladi pevci kot njihovi občudovalci.

Vir: OI Slovenj Gradec JSKD

Dogodki

Včeraj so v Športni dvorani Vinka Cajnka Slovenj Gradec prepevali najmlajši sončki VVZ Slovenj Gradec.