Search
Close this search box.

vročina

Dunaj širi sistem okolju prijaznejšega daljinskega hlajenja

V prihodnosti se obeta vedno več vročinskih valov in t. i. tropskih noči, ko temperature ne padejo pod 20 stopinj Celzija, stroka pa napoveduje, da bo Evropa potrebovala približno enako količino energije za hlajenje kot za ogrevanje. Dunaj že 15 let stavi na daljinsko hlajenje in gradi osmi center za daljinsko hlajenje.

Preberi »

Pred nami še en vroč dan, s temperaturami do 37 stopinj Celzija

Pred nami je še en zelo vroč dan, ko bodo po napovedih vremenoslovcev najvišje dnevne temperature od 31 do 37 stopinj Celzija. Zaradi velike toplotne obremenitve je Agencija RS za okolje za osrednjo Slovenijo in celotno vzhodno polovico države za danes izdala oranžno vremensko opozorilo. Dan naj bi minil brez neviht, se pa te spet obetajo v petek.

Preberi »

Prihaja prvi vročinski val. NIJZ svetuje

Na NIJZ ob napovedanih visokih temperaturah, ki bodo v teh dneh v večjem delu države presegle 30 stopinj Celzija, opozarjajo na škodljive vplive vročine na zdravje. Zlasti starejši, otroci, nosečnice in nekateri bolniki morajo poskrbeti za zmanjšanje izpostavljenosti vročini in zaščito, za primerna oblačila, lahko hrano in dovolj tekočine.

Preberi »

Ogrelo se bo do 39 stopinj

Vremenoslovci danes pričakujejo vrh tokratnega vročinskega vala v Sloveniji. Temperature se lahko v zahodnem delu države, pa tudi drugod, povzpnejo vse do 39 stopinj Celzija, izključeni pa niso niti julijski temperaturni rekordi. Prve osvežitve bodo na severu Slovenije deležni v noči na nedeljo, vročinski val pa naj bi se končal v torek ali sredo.

Preberi »

Dogodki