Search
Close this search box.

Policija predstavila podrobnosti tragedije, v kateri je življenje izgubil otrok

S Policijske uprave Celje so sporočili več podrobnosti o tragediji, ki je pred dvema dnevoma pretresla Slovenijo.
Fotografija je simbolična

Kot smo v minulih dneh že poročali, so bili policisti Policijske postaje Žalec v torek, 20. junija 2023 obveščeni, da so v osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo v Sv. Lovrencu v občini Prebold, našli mrtvega otroka. Okoliščine tragedije še raziskujejo, a prve ugotovitve so pokazale, da je otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Kako dolgo je bil otrok v avtomobilu, preden so ga našli, še ni jasno, a ugotovitve kažejo, da je bil vročini izpostavljen dolgo.

Še isto popoldne so policisti prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, po 118. členu Kazenskega zakonika. Obe osebi, mati otroka in njen partner sta še v policijskem pridržanju in bosta v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku.

Včeraj, 21. junija 2023, so policisti na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne preiskave, z nekaterimi nadaljujejo še danes. Pri do sedaj opravljenih hišnih preiskavah so policisti našli in zasegli prepovedane droge in bodo podali še kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika.

Prav tako bosta ovadena tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po 192. členu Kazenskega zakonika.

V preteklosti so obe osebi že obravnavali.

Eno osebo so policisti obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Drugo osebo so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Vir: PU Celje

Dogodki

S Policijske uprave Celje so sporočili več podrobnosti o tragediji, ki je pred dvema dnevoma pretresla Slovenijo.