Search
Close this search box.

Pozor: ARSO napoveduje povečano verjetnost močnih neviht

Na spletnem portalu Agencije RS za okolje so za danes, 18. julija 2023, izdali oranžni alarm za celotno Slovenijo.

Kot so zapisali na spletnem portalu Agencije RS za okolje, je danes, 18. julija 2023, sredi dneva in popoldne pričakovati veliko toplotno obremenitev.

Ob tem so na ARSU  za danes izdali oranžno opozorilo za celotno Slovenijo, saj obstaja popoldne in zvečer povečana verjetnost močnih neviht, krajevno so možna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Na portalu neurje.si pa so zapisali, da lahko danes po celi Sloveniji pričakujemo silovit veter in nevihtni piš, ki bo dosegal hitrost tudi med 80 in 100 km/h.

Predvsem v severni Sloveniji bodo nastajale močnejše nevihtne celice, ki lahko v pasih prepotujejo večje razdalje. Nevihtne celice se bodo na območju avstrijske koroške okrepile in potovale v smeri severa in severovzhoda Slovenije. Nevihte bodo tako zajele celotno območje Koroške in se premikale naprej proti severozahodu. Predvidevajo, da lahko prve nevihte pričakujemo okoli 20. ure.

Vir fotografije: Meteologix, neurje.si

Drugi nevihtni pas pa lahko pričakujemo okoli 21. oziroma 22. ure, ki bo prav tako zajel celotno Koroško ter severni in severovzhodni del države.

Vir fotografije: Meteologix, neurje.si

Pri tem na portalu neurje.si opozarjajo predvsem na silovit vetrovni piš, kakršnega smo doživeli že prejšnji teden. Veter lahko znova povzroči obširne vetrolome, ruva drevesa, odkriva strehe in odnaša predmete. Prav tako je ob nalivih možna toča.

Previdnost zato ne bo odveč.

Vir: ARSO, neurje.si

Na spletnem portalu Agencije RS za okolje so za danes, 18. julija 2023, izdali oranžni alarm za celotno Slovenijo.