Search
Close this search box.

Pretežno jasno z možnostjo vročinskih neviht

Popoldne in jutri bo sončno in vroče. Jutri bo zapihal jugozahodni veter, zvečer bodo krajevne vročinske nevihte.

Popoldne bo pretežno jasno z možnostjo vročinskih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 35 °C.

Kot poročajo na portalu Neurje.si bo zaradi bližajoče se vremenske fronte bodo tudi danes v popoldanskih urah severno od nas (Avstrija) pričele razvijat prve nevihtne celice, ki bodo potovale v smeri proti jugovzhodu.

Tako kot včeraj se lahko tudi danes kaka posamezna nevihta preko meje preseli na našo stran, zato svetujejo spremljanje radarske animacije v popoldanskih urah. V naši okolici bo namreč danes, kakor tudi v prihodnjih dneh izredno nestabilno ozračje, kar bo omogočalo razvoj močnejših neviht, ki bodo lokalno lahko prerasla v silovita neurja.

Jutri bo sončno. Zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, najvišje dnevne od 31 do 36 °C.

V sredo in v četrtek se bo nevihtna aktivnost le še povečala, saj nas bo iz severozahoda dosegla vremenska fronta, ob stičišču dveh različnih zračnih mas pa lahko pričakujemo intenzivnejše vremensko dogajanje. Zaradi enormne potencialne konvektivne energije ter ugodnega vetrovnega stržena v različnih plasteh ozračja lahko pričakujemo razvoj posameznih supeceličnih neviht.

Opozorilo: Do sredine tedna bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev.

Vir: ARSO in Neurje.si

Dogodki

Popoldne in jutri bo sončno in vroče. Jutri bo zapihal jugozahodni veter, zvečer bodo krajevne vročinske nevihte.