Search
Close this search box.

Ukrajina

Zelenski se je v videoposnetku zahvalil slovenskemu narodu za podporo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je po petkovem obisku predsednika slovenske vlade Roberta Goloba v Kijevu zahvalil slovenskemu narodu za podporo, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. “Slovenija dela Ukrajino močnejšo,” je dejal v videoposnetku, objavljenem na družbenih omrežjih.

Preberi »

Kmetijam 8,5 milijona evrov za omilitev posledic vojne v Ukrajini

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo razpis za izredno začasno podporo kmetijskim gospodarstvom, ki jih je vpliv ruske invazije na Ukrajino, predvsem v obliki višjih cen energentov in surovin, še posebej prizadel. Skupna višina razpisanih sredstev je 8,5 milijona evrov.

Preberi »

Rusija smrtonosni napad na svoje vojake pripisala uporabi telefonov

Napad ukrajinske vojske na ruske sile v mestu Makijivka na vzhodu Ukrajine je omogočila uporaba prenosnih telefonov vojakov, je davi sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi in napovedalo ukrepanje proti odgovornim. Obenem so po začetnih navedbah o 63 smrtnih žrtvah to število zvišali na 89, medtem ko Ukrajina govori o še več ubitih.

Preberi »

Po eksploziji na Poljskem opoldne zasedanje sveta za nacionalno varnost

Potem ko je na vzhod Poljske v torek zvečer padla raketa in ubila dva človeka, se bo danes opoldne sestal Svet za nacionalno varnost (SNAV), so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Zahod je sicer v odzivih na dogodek zadržan, po nekaterih navedbah pa naj bi šlo za raketo ukrajinske protiraketne obrambe.

Preberi »

Janša dobil spominsko ploščo pred ukrajinskim parlamentom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je nekdanjemu slovenskemu premierju Janezu Janši, premierjema Poljske in Češke, Mateuszu Morawieckemu in Petru Fiali, ter predsedniku poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost Jaroslawu Kaczynskemu poklonil s spominsko ploščo pred ukrajinskim parlamentom.

Preberi »

Vojna v Ukrajini divja že pol leta

Mineva natanko šest mesecev, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin 24. februarja začel invazijo na Ukrajino z besedami, da gre za posebno vojaško operacijo “za demilitarizacijo in denacifikacijo” zahodne sosede. Hkrati Ukrajina danes obeležuje 31. dan neodvisnosti, oblasti pa svarijo, da bo Rusija poskusila storiti “nekaj posebej krutega”.

Preberi »

Dogodki