turistični boni

Vlada soglaša z dopolnili k predlogu PKP10

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlaganimi dopolnili k predlogu zakona o dodatnih ukrepih zaradi posledic covida-19 ter sprejela odzivno poročilo na revizijsko poročilo računskega sodišča, so sporočili z vlade. Za proizvodnjo elektronskih sklopov FTA 2 bo vlada prispevala 1,37 milijona evrov, so še sklenili na današnji seji.

Preberi »

Odbor DZ zavrnil tudi predlog o podaljšanju lanskih bonov vsaj do konca julija

Člani odbora DZ za gospodarstvo so na današnji nujni seji zavrnili predlog nepovezanih poslancev, da bi veljavnost lanskih turističnih bonov podaljšali vsaj do 31. julija prihodnje leto. Že v sredo je odbor za delo zavrnil enak predlog za letošnje bone. Kot je pojasnil državni sekretar Simon Zajc, je vlada že sama naslovila temo podaljšanja bonov.

Preberi »

Gospodarski minister predstavil podrobnosti koriščenja novih bonov

Vsem državljanom Slovenije so od danes na voljo novi boni, ki so unovčljivi v dejavnostih turizem, gostinstvo, šport in kultura. Polnoletnim pripada bon v vrednosti 100 evrov in mladoletnim 50 evrov, skupno so vredni 192,2 milijona evrov. Prva rezervacija z novim bonom je bila opravljena nekaj čez polnoč, prvi pa je bil unovčen okoli 6.30 v Kopru.

Preberi »

Od danes naprej lahko koristite nove turistične bone

Prebivalcem Slovenije so od danes na voljo novi boni, ki jih je mogoče do konca leta uporabiti v turizmu, gostinstvu, športu in kulturi. Polnoletnim državljanom pripada 100 evrov, mladoletnim pa 50 evrov bonov, ki so evidentirani kot dobroimetje v informacijskem sistemu eDavki.

Preberi »

Vlada določila način unovčitve novih bonov

Vlada je danes z uredbo določila način unovčitve bonov v turizmu, gostinstvu, športu in kulturi, ki jih prinaša novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji. Vrednost bona za polnoletne državljane je 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov. Unovčiti jih bo mogoče do konca leta.

Preberi »

Predvidoma še ta teden začetek unovčevanja novih bonov. Ponekod jih bodo začeli sprejemati 1. septembra

Prebivalci Slovenije bodo predvidoma še ta teden pri turističnih ponudnikih, gostincih, v kulturi in športu lahko začeli unovčevati nove bone, ki jih prinaša danes uveljavljeni novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji. Številni imajo sicer neizkoriščene še turistične bone iz lanskega leta, doslej je bilo unovčene 42 odstotkov njihove vednosti.

Preberi »

Novi interventni zakon v veljavi, novi boni v kratkem

Potem ko so poslanci v torek sklenili, da na novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji ni mogoče razpisati referenduma, je bil še isti dan objavljen v uradnem listu in od danes velja. Na voljo je tako novih 243,5 milijona evrov pomoči, tokrat namenjene predvsem turizmu in povezanim panogam. V kratkem bodo vsi prebivalci prejeli tudi nove bone.

Preberi »