Search
Close this search box.

trgovine

Sredi turistične sezone na Hrvaškem v soboto zaprte trgovine

Trgovine na Hrvaškem bodo to soboto morale ostati zaprte. Praznovali bodo namreč dan zmage in domovinske hvaležnosti, v skladu z novim zakonom o trgovini pa prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah velja tudi za državne praznike. Trgovine ne bodo smele biti odprte tudi v turističnih središčih na Jadranu, opozarjajo hrvaški mediji.

Preberi »

Previdno: Številne lažne spletne trgovine, predvsem z obutvijo

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT v sklopu programa Varni na internetu opozarja na številne lažne spletne trgovine, predvsem z obutvijo. Prijave pretentanih kupcev prejemajo vsakodnevno, od novembra 2022 so zaznali že 40 lažnih spletnih trgovin. Vsem je skupno ime Slovenija ali Ljubljana v naslovu spletne strani in zelo nizke cene artiklov, v večini primerov gre za znane blagovne znamke superg

Preberi »

Tatovoma, ki sta kradla v trgovinah, odrejen pripor

Policisti Policijske postaje Velenje so konec preteklega tedna k preiskovalni sodnici privedli 47-letnega moškega in 42-letno žensko, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin po 205. členu Kazenskega zakonika.

Preberi »
nakupovanje

V Avstriji se bodo trgovine zapirale že ob 19. uri

V Avstriji se bodo od srede trgovine zapirale že ob 19. uri, je danes sporočilo zdravstveno ministrstvo. Tovrstna ureditev naj bi strankam in zaposlenim omogočila, da bodo lahko doma še pred začetkom omejitve gibanja, ki v naši severni sosedi velja med 20. in 6. uro.

Preberi »

Dogodki